Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Tomáš

Tomáš

18. 9. 2021 16:00

Další díl ze série článků, ve kterých vás seznámíme s reprezentanty ze Severní Ameriky na Worlds 2021

Reklama

V minulém článku jsme se podívali na zub týmům z našeho regionu, tentokrát však půjdeme za oceán a představíme si zástupce ze Severní Ameriky neboli LCS. Ti letos posílají na světový šampionát také tři zástupce. Jedná se o 100 Thieves, Team Liquid a Cloud9. Vzhledem k tomu, že C9 skončili na MSI až na pátém místě, budou 100T na světovém šampionátu losování až jako Pool 2, TL jako Pool 3 a C9 si budou muset svou cestu do základních skupin vydřít přes Play-in skupinu.

 

100 Thieves

Cesta 100 Thieves tímto létem až k LCS titulu se dá přirovnat k pohádce. Tomuto týmu se nikdy nepodařilo vyhrát titul a s tímto scénářem se počítalo i v tomto playoff. Každý počítal s tím, že ve finále opět narazíme na C9, ale 100T se dobře na sérii připravili a postopili do finále, kde je čekal rematch s TL. Finále byla doslova loupež a zloději deklasovali Team Liquid poměrem 3:0 a zajistili si tak historicky první titul pro tuto organizaci. Pojďme se představit všechny hráče, kteří se podíleli na tomto úspěchu.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Korejský topař Ssumday, který dlouhou dobu působil v týmu KT Rolster, se rozhodl změnit působiště a zavítal do týmu Dignitas, kde okamžitě ukázal své kvality. Po konci jeho kontraktu po něm ihned sáhli 100 Thieves a Ssumday se vždycky řadil mezi špičku toplanerů v LCS. Korejec tuto season dominoval na agresivních šampionech jako je Gnar, Gwen a hlavně Renekton, který patří mezi jeho nejoblíbenější picky. 

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Turecká mašina Closer byl jeden z kandidátů na výhru MVP tohoto splitu. Kdyby se do tohoto ocenění počítaly i výkony z playoff, tak by Closer tuto cenu určitě vyhrál. Tento split meta v jungli Closerovi perfektně sedla. Diana se díky buffům přemístila do jungle, do hry se konečně dostal Viego a opět se začal hrát nestárnoucí Lee Sin. Obrovský champool a excelentní výkony předvedl Closer i ve finále LCS, kde ho šlo vidět po celé mapě.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Německého midaře přezdívaného “Fakerdagge” asi není potřeba moc představovat. 100 Thieves dlouhou dobu chyběla opora na střední lince a tento nedostatek Abbedagge dokonale zaplnil. O přestupu tohoto hráče určitě hrál fakt, že hrál s Freezem a Closerem v tureckém týmu Royal Bandits. Mezi Abbedaggeho oblíbené postavy patří hlavně control mágové jako je Ryze, Syndra a Orianna. Zajímavostí je, že Abbedagge dokázal stejně jako Perkz vyhrát svůj první split v LCS.  

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Mladý talent FBI, který přišel do americké LCS jako první Australan. Jeho kariéra začala v academy týmu Golden Guardians, ale po měsíci se hned dostal do hlavního rosteru. Velkou výhodou přestupu do 100 Thieves bylo zachování většiny týmu včetně supporta, se kterým si FBI skvěle rozumí. Mezi jeho nejsilnější hrdiny patří Aphelios a Varus, na kterých si počas celého splitu a playoff držel skvělé čísla.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Huhi patří mezi největší veterány LCS, kde jeho kariéra v Americe odstartovala v roce 2014. Za tu dobu stihl prostřídat týmy jako Team Fusion, CLG, Golden Guardians a v neposlední řadě také 100 Thieves. Huhiho jsme původně mohli znát jako midaře, který byl považován jako nejlepší Aurelion Sol hráč na světě. Huhi se tento rok konečně dočkal svého prvního titulu po dlouhých sedmi letech v Americe.  

 


Team Liquid

S tímto týmem se po výkonech v letním splitu očekávalo, že tento rok na něj nezbyde místo v účasti na světovém šampionátu. To se ale změnilo ve vyřazovací fázi LCS Championshipu, kde Team Liquid napravit všechny problémy a vrátil do hry klíčové hráče, kteří jim počas letního splitu chyběli. TL projeli vyřazovací fázi jak nůž máslem a podařilo se jim poslat do lower bracketu týmy jako C9, TSM a 100 Thieves. Po tak skvěle odehraných sériích málokdo čekal to, že je ve finále někdo zastaví. 100 Thieves se pomstili za jejich sérii v semifinále a nedarovali TL ani jednu mapu. 

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Tento velšský hráč je doslova králem toplinky v Americe. Po velice neúspěšném roce 2020 s týmem Origen, se Alphari rozhodl přijmout nabídku v LCS od TL. Ihned začal prokazovat svůj talent a kvality, kde s týmem vyhráli úvodní turnaj s názvem Lock In. Alphari hraje zásadně agresivní picky a ve většině případech na lince dominuje jak v počtu XP, tak v množství minionů. Jeho signifikantními šampioni jsou Jayce a hlavně Gangplank.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

 

Dánský jungler, který svým účesem doslova připomíná vikingského Olafa. Nad jeho výkony ale stále visí jeden velký otazník. I když jeho hry v letním splitu byly vcelku obstojné, tak pak přišly zdravotní problémy, které posadily Santorina na lavičku. Tato dlouhá pauza se nakonec mírně projevila ve vyřazovacích zápasech, kde Team Liquid sice vyhrál všechny série, ale Santorin většinou ztrácel na nepřátelského junglera. Tento faktor vystupňoval ve finále, kde Closer doslova deklasoval Santorina ve všech třech mapách.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Jensen je další dánský veterán, kterého můžeme vedle Bjergsena považovat za jednoho z nejlepší midařů co kdy v Americe hráli. Jeho kariéra sice odstartovala v Cloud9, ale na titul si musel počkat až v TL. Mezi jeho úspěchy patří 2x výhra LCS, 4x se objevil v prvním LCS All-Pro týmu, zapsal se jako šestý hráč, co překročil hranici 1000 killů v lize a jedná se o posledního člena, který dovedl v roce 2018 Ameriku až do semifinále Worlds. Podaří se mu tento rok tento úspěch zopakovat?  

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Tactical je jeden z mála talentů, na které Amerika může být pyšná. Tactical se přes rok a půl dlouhou tvrdou dřinou strávenou v academy týmech TSM a TL konečně dostal ke svému prvnímu debutu v LCS, kde nahradil v té době nemocného Doubelifta. Excelentní výsledky Tacticala a zároveň ztráta motivace Doubelifta hrát zařídila Tacticalovi místo v hlavním rosteru TL. Tactical se momentálně s marksmanem Evil Geniuses – Dannym řadí mezi největší talenty, kteří pochází přímo z Ameriky. 

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Korejský mistr světa CoreJJ patří i přes jeho pokročilý věk mezi nejlepší supporty co momentálně v Americe hrají. Po jeho velkém úspěchu s Gen.G na světovém šampionátu, se rozhodl zamířit do Ameriky, kde tento rok zahájil již třetí sezónu v barvách TL. V Americe vyhrál titul dvakrát a také byl dvakrát vyhlášen jako nejužitečnější hráč splitu. Po odchodu Doublelifta byla otázka, zda kombinace s Tacticalem na botu bude dostatečně fungovat, ale i přes zkušenostní deficit se řadí tito dva mezi nejlepší bot linku v LCS.


Cloud9

Podobně jako Team Liquid také Cloud9 překvapivě skončili až na čtvrtém místě v tabulce letního splitu. Velký vykřičník pro tuto partu přišel již v úvodním zápase, kde mráčci TL podlehli a byli nuceni absolvovat cestu losers bracketem, která jim částečně zavírala dveře k postupu na světový šampionát. C9 přešli dominantními výsledky přes Golden Guardians a také Evil Geniuses. Mírně klopýtli s TSM, kde musela rozhodovat až pátá hra v sérii, ale i přes totoho giganta se C9 dostali. Na koho však už nestačili, byli skvěle hrající 100 Thieves, kteří poslali Cloud9 do Play-in skupin světového šampionátu.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Fudge pocházející z Austrálie je obrovský talent do budoucna a jeho kariéra v C9 je úplným startem. I přes jeho velice nízký věk se řadí mezi nejlepší topaře v lize a sám uznal v rozhovorech, že jediným toplanerem, který je lepší než on, je Alphari. V uplynulé letní sezóně byl součástí prvního LCS All-pro týmu, což je pro tohoto mladíka obrovský úspěch. Letošní Worlds je jeho druhý mezinárodní šampionát, kterého se bude účastnit a nasbírá na něm cenné zkušenosti do budoucna.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

 

Americký jungler Blaber patří mezi elitu v Americe. Jeho hodně dominantní a farmící styl se mu však vymstil na turnaji MSI, kde doslova daroval svou smrt za Scuttle Craba. Mezi jeho nejoblíbenější junglery patří Kindred, Nidalee a další šampioni, kteří jsou schopni držet své CS skóre se svými lanery. Blaber vyhrál dvakrát cenu pro nejužitečnějšího hráče splitu a také mu sedí jeho playstyle s Perkzem. 

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Perkz zaznamenal historicky jeden z největších transferů, který se bude hodně dlouho překonávat. C9 museli šáhnout velice hluboko do kapsy, aby mohli uzavřít smlouvu s hráčem takových kvalit. Perkzovi se ihned v prvním splitu v LCS podařilo vyhrát celou ligu a potvrdil svá slova “Watch me”. Jeho výkony však v letním splitu byly spíše na ústupu a už nepředváděl tak dominantní hru, na kterou jsme byli zvyklí. To vyvolalo na sociálních médiích velké drama, zda si Perkz zaslouží tak obrovský kontrakt. C9 si však v úvodu na světovém šampionátu zahrají Play-In formát, kde se můžou rozehrát a najít starou synergii.

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Zven je další z dánských superhvězd, kteří už toho něco mají odehráno. Historicky první hráč, který získal titul jak v Evropě, tak v Americe a také zaznamenal v Americe pět pentakillů. Zven podobně jako Perkz zažil pokles výkonů a byl vyměněn do academy týmu za K1nga, který zažil svůj první debut v LCS. Zven většinu splitu odehrál s Varusem, ale jeho nejoblíbenější jsou hypercarry marksmani, kteří nejsou momentálně v metě. 

Worlds 2021: Seznámení s Americkými zástupci

Kanadský support Vulcan byl dlouhou dobu přehlížen a podceňován, když působil v týmu Clutch Gaming. Jeho čas však nastal na konci roku 2019, kde dostal nabídku od C9, aby plně ukázal svůj potenciál. Vulcan exceluje na engage supportech typu Nautilus, Rakan a hlavně Thresh, kterým se hodně proslavil. Bezpochyby si rychle porozuměl se Zvenem a vytvořili nejlepší botlinku v Americe.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama