Uzi ukončuje kariéru kvůli zdravotním potížím
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Uzi ukončuje kariéru kvůli zdravotním potížím

Uzi ukončuje kariéru kvůli zdravotním potížím

Filip Vít

Filip Vít

3. 6. 2020 12:00

Jeden z neznámějších marksmanů se musel uchýlit k zásadnímu kroku.

Reklama

Přesně před měsícem jsme vás informovali, že Uzimu vypršela v Royal Never Give Up smlouva. Nad budoucností hvězdného střelce z Číny visel otazník, neboť zdravotní komplikace nedovolovali Uzimu hraní tak, jak by si sám představoval. Proto se organizace rozhodla, že v jarním splitu nasadí Bettyho jako jedničku a nebude ohrožovat zdraví čínské ikony.

Zdravotní stav třiadvacetiletého hráče je ale horší, než si všichni mysleli. Již v minulosti si hodiny strávené hraním League of Legends vybrali svou daň na zdravotním stavu, tudíž byl Uzi donucen k přestávkám ve své kariéře. V roce 2015 dokonce ohlásil svůj konec v kompetitvním hraní, když na bootcampu s týmem Oh My God si stěžoval na nesnesitelné bolesti v rameni. Během rekonvalescence získal Uzi motivaci opět hrát, a zase jsme ho mohli vidět na našich obrazovkách.

Vítěz MSI z roku 2018 prozradil, že mu při zdravotní prohlídce doktor sdělil, že jeho paže jsou tak opatřebované, jak kdyby mu bylo padesát let. Uzi se navíc nechal slyšet, že kvůli chronickému stresu, obezitě, nepravidelné stravě, nedostatku spánku a dalším důvodům mu byla diagnistikována cukrovka druhého typu.

Uzi ukončuje kariéru kvůli zdravotním potížím

S narůstem bolestí a zdravotních komplikací se tak jeden z nejznámějších marksmanů odhodlal pověsit klávesnici a myš na hřebík. Většinu své hráčské kariéry, která trvala přes osm let, strávil v dresu Royal Never Give Up. S tímto celkem vyhrál tři tituly v LPL, ovládnul MSI a dvakrát se probojoval do finále světového šampionátu, kde bohužel na titul nikdy nedosáhnul. Mimo jiné slavil vítězství na Asijských hrách a letos v lednu vyhrál anketu osobnost roku na přehlídce Weibo, kde porazil čínské celebrity, herce nebo muzikanty.

Uzi drží několik rekordů včetně nejvyššího počtu zářezu v kompetitivních hrách. Svým agresivním stylem hry způsobil převrat ve hře na spodní linii a mnohé inspiroval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama