Tisková konference s vítězi EU LCS - Fnatic
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tisková konference s vítězi EU LCS - Fnatic

Tisková konference s vítězi EU LCS - Fnatic

Filip Vít

Filip Vít

12. 9. 2018 18:00

Obhájci titulu odpověděli na několik otázek po úspěšném finále v Madridu.

Reklama

Fnatic v madridském Paliciu Vistalegre obhájili titul evropského šampiona a získali tak cennou trofej již po sedmé. V pekelné atmosféře, kterou vytvořili nejen španělští fanoušci, zvítězili hráči v černooranžovém nad Schalke 04 poměrem 3:1, přestože první hru ztratili. Hráčem série se stal Rekkles. Nebylo by také dobré zapomenout na Capse, jenž získal 81% hlasů v anketě nejužitečnějšího hráče letního splitu. Nezapomeňte si prohlédnout článek, v němž je k dispozici i galerie z místa konání.

Hráči se po náročném finále dostavili na tiskovou konferenci, kde odpověděli na několik otázek. A my jsme byli u toho.


Můžete nám prozradit, jaký byl váš plán s dvěma toplinery? Proč jste už po první hře nahradili Bwipa?

YougBuck: Upřímně bylo jedno, jestli nastoupí Bwipo nebo Soaz. Měli jsme stejný herní plán a stejný draft. Ptal jsem se dokonce Soaze, jestli chce začít. Nakonec jsme se shodli, že to uděláme stejně jako v semifinále proti Misfits, kde začínal Bwipo. Po první hře, kterou jsme prohráli, jsme na stage vyslali Soaze, což týmu přineslo mentální "reset". Dali jsme i soupeři najevo, že porazili Bwipa, ale teď si musí poradit se Soazem.

Myslíš si, že jsi nejtalentovanější a nejvíce mechanicky obdařený hráč na západě?

Caps: To je těžké říci a nějak srovnávat. Myslím si, že jsem aktuálně lepší než ostatní moji soupeři na midu. A pak je tu ta klasická otázka: EU nebo NA? Já jen doufám, že se dál budu zlepšovat, abych mohl udělat s týmem lepší výsledky na Worlds.

Koho jste se nejvíce obávali z hráčů Schalke, proč?

Soaz: Myslím si, že nejvíce jsme se obávali jungle a botu. Schalke má výbornou bot linku, která dokáže zvítězit i celou hru. Nukeduck je také velmi silný, ale proti Capsovi to záviselo hlavně na výběru a banech šampionů. U Amazinga je vždy těžké předvídat, co bude dělat. Věděli jsme, že se hodně zaměřuje na early ganky.

Rekkles: Rozhodně Poppycsacsiho. (směje se)

Zažil jsi jeden z nejtěžších splitů tvé kariéry. Nicméně jsi to byl ty, kdo dostal ve finálové sérii ocenění MVP a postaral se v posledním team fightu o čtyřzářez. Celkově si předvedl v bo5 sériích dobré výkony. Myslíš si, že jsi se již dostal z tohoto těžkého období?

Rekkles: Byly chvíle, kdy jsem během splitu ztratil seběvědomí, protože jsem neměl tolik prostoru pro trénování, neboť jsem nehrál LCS hry. Bylo těžké se zlepšit. Snažil jsem se na sobě makat jak to jen šlo, ale přece jenom soloQ nejde srovnávat se scrimy nebo LCS hrami.  Moc jsem se nezlepšil, nicméně v semifinále a finále jsem těžil z toho, že mám už mnoho zkušeností. Například pro Upseta to byla premiéra, hrát na takovéhle stagi před takovýmhle publikem. Věděl jsem, že to bude pro něho těžké. Myslím si, že moje výkony byly v playoffs dobré. Nyní mám zase možnost více scrimovat a připravit se lépe na nadcházející šampionát.

Kdo podle tebe poletí na Worlds ze třetí pozice?

YoungBuck: Splyce byli nejlepším týmem ve scrimech během celého splitu. Máme s nimi 50/50 bilanci. Kdybych to hodnotil na základě scrimů, určitě bych volil je. Nicméně Schalke 04 působí na stagi velmi dobře. Myslím si, že to bude mezi těmito dvěma  týmy. Kdybych měl vybrat jeden tým, myslím, že Schalke vyhrají.

Když se vrátíme zpět do semifinále, můžete nám říci nějaké detaily ohledně Vayne picku?

Hylissang: Byla zde perfektní kompozice pro picknutí Vayne. Já už jsem to trošku tušil, než to Caps řekl. Byl jsem v rozpacích, říkal jsem si:"Bože, ono se to fakt stane". Nechci hrát to, co chce hrát Caps. Pak následovala konverzace mezi Capsem, Broxahem a Dylanem. Nakonec se to vyplatilo a já byl opravdu šťastný.

Můžeš nám říci, proč Poppy charakterizovala pick, ban fázi a proč Ryze byl picknut až v poslední hře?

Dylan Falcio: Myslím, že to nepotřebuje komentář. Vizicsacsi a jeho Poppy... 8-1 bilance, tuším? Poppy je silná proti Akali, kterou jsme pickly v první hře. Když jsme jim dali prostor ji hrát, tak jsme byli překvapeni, že ji nevzali. Co se týká Ryzeho, tak není mobilní a je snadné ho ganknout. Takže priorita mít Ryzeho byla poněkud menší. Caps ho chtěl picknout až v poslední hře. Nevím proč, ale předtím se mu do toho nikdy nechtělo, ikdyž jsme to chtěli my. (směje se)

Úspěšně jste obhájili titul. Jak se cítíte před Worlds a kdo je podle vás favoritem?

Bwipo: Vyhrajeme Worlds. (všichni v místnosti tleskají a smějí se) V hlavě se mi honí RNG. Vypadají velmi solidně. Čeká nás bootcamp v Koreji, kde se chceme maximálně připravit a na Worlds hrdě reprezentovat Evropu.

Právě s RNG nemáte moc dobré vzpomínky. Naposled jste spolu bojovali v semifinále MSI. Bojíte se jich?

Bwipo: Speciálně pro mě to bylo na MSI těžké, protože jsem několikrát chyboval. Upřímně si ale všichni myslíme, že můžeme vyhrát tyto hry. S dobrou přípravou, pozitivním myšlením a odstraněním nedostatků můžeme pravděpodobně vyhrát sérii. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama