Tryhard na finále EU LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tryhard na finále EU LCS

Tryhard na finále EU LCS

Filip Vít

Filip Vít

8. 9. 2018 13:00

Finále letního splitu hostí Madrid. A my jsme u toho!

Reklama

Vyvrcholení letní části evropské LCS je tady! Stejně tak jako před pěti měsíci jsme byli v centru dění v Kodani, tak ani tentokrát jsme si finále nenechali ujít a zavítali jsme do Madridu, kde bude bojovat nejlepší čtveřice týmů EU LCS. My se budeme snažit zásobovat vás veškerými informacemi, rozhovory či fotografiemi přímo z Palacia Vestalegre.


Fnatic obhájili titul! Caps obdržel cenu MVP.

Stejně tak jako před třemi lety ve stejné hale, tak i tentokrát Fnatic zvítězili ve finále evropské LCS. Hráči v černooranžovém budou tak reprezentovat Evropu na Světovém šampionátu v Koreji z prvního místa. Finále ovládli 3:1, ikdyž první zápas získali hráči Schalke 04. Hráčem série byl zvolen Rekkles, jenž se v poslední hře postaral o čtyřzářez.

Mimo jiné Caps obrdžel cenu MVP, když získal neuvěřitelných 81% hlasů! Stejně tak jako v jarním splitu, tak i tentokrát byl nejužitečnějším hráčem člen Fnatic.


Boj o třetí místo. Vitality nebo Misfits?

Dnes v 17:00 rozproudí halu v centru Madridu souboj o 3.místo mezi Vitality a Misfits. Hráči Vitality jsou zdrceni ze semifinálové porážky, kterou jim uštědřilo Schalke 04. Skončit před branami finále vždy zamrzí, nicméně když se to stane dvakrát za sebou, je to o to bolestivější. Naposled v Kodani, která hostila jarní finále, prohráli v boji o 3.místo ve vyrovnané sérii poměrem 2:3 se Splyce. Dokáže tým s pomocí Kikise být tentokrát úspěšnější?

Misfits zaskočili soupeře ve čtvrtfinále, když v základní části z posledních osmi klání ovládli pouze dva zápasy. Po demolici G2 Esports narazili "zmetci" na obhájce titulu - Fnatic. V semifinále už tak úspěšní nebyli, když Caps režíroval vítězství svého týmu, jenž dotáhl po výhře 3:1 do finále. Vybojuje celek, který potrápil SKT v pěti hrách v uplynulém světovém šampionátu, třetí místo?

Fnatic budou obhajovat titul proti Schalke 04.

Fnatic se vrátili po dvou letech na trůn evropské LCS a teď je čeká nelehký úkol - obhájit titul. V základní části skončili na prvním místě, čímž si zajistili semifinále. Když Misfits deklasovali G2 Esports ve čtvrtfinále, znamenalo to pro hráče v oranžovočerném, že jsou prvním týmem, který bude reprezentovat EU LCS na světovém šampionátu v Koreji. Otázkou teď je, zda-li Rekklesova parta vstoupí do základních skupin Worlds z prvního místa (musí vyhrát finále letního splitu), nebo z místa druhého.

Hvězdná sestava Schalke 04 napravuje neúspěšnou jarní část, kdy se fotbalový klub neprobojoval ani do playoffs. V letní části hráči Schalke 04 svými konzistentními výsledky přispěli k umístění na vrcholu tabulky, když obsadili třetí místo. Ve čtvrtfinále svedli vyrovnaný souboj se Splyce, který nakonec ovládli těsně 3:2. Před branami finále zhatili plány hráčům Vitality, když je porazili 3:1. Amazing už před lety vyhrál titul v NA LCS s TSM. Dokáže dobýt i evropský trůn? Zápas začíná v neděli v 17:00!


Galerie

Tryhard na finále EU LCS

V madridském metru jsme narazili na mnoho poutačů na víkendové finále letní části EU LCS. 

Tryhard na finále EU LCS

Palacio Vistalegre, aneb ticho před bouří.

Tryhard na finále EU LCS

Press room se nechází venku ve stanu. K dispozici je přes 100 míst pro novináře a redaktory.

Tryhard na finále EU LCS

Nedaleko haly se shromažďují Fnatic fanoušci, kde mají svůj bar. Zde jsme potkali Broxaha a Bwipa, pochutnali si na tapas, které bylo zdarma, a vyzkoušeli si Fnatic gear. 

Tryhard na finále EU LCS

Jsme na místě ještě před tím, než stadion bude otevřen veřejnosti. Už teď tušíme, že nás čeká pekelná atmosféra.

Tryhard na finále EU LCS

Tryhard na finále EU LCS

Chybět nesmí ani cosplayeři.

Tryhard na finále EU LCS

K dispozici je i RIOT store, kde si musíte vyčkat "menší" frontu.

Tryhard na finále EU LCS

Tryhard na finále EU LCS

Vitality tentokrát zvládli boj o třetí místo! Misfits prohráli 3:1, a pokud zítra Fnatic obhájí titul, hráči Vitality poletí na světový šampionát jako druhý celek EU LCS.

Tryhard na finále EU LCS

Atmosféra při nedělním finále je neskutečná. 

Tryhard na finále EU LCS

Fnatic obhájili titul a poletí tak na světový šampionát z první pozice evropské LCS.

Tryhard na finále EU LCS

Tryhard na finále EU LCS

Poté, co diváci opustili stadion, organizátoři neotáleli a ihned začali s úklidem a demontáží. Fenomenální finálový víkend je za námi...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama