Sledovanost Worlds trhala rekordy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Sledovanost Worlds trhala rekordy

Sledovanost Worlds trhala rekordy

Reibl

Reibl

18. 11. 2019 17:00

Duel mezi SKT a G2 nalákal v jednu chvíli skoro 4 miliony diváků.

Reklama

Letošní rok byl pro evropské fanoušky League of Legends opravdu podařený. Krom podařeného franšízingu evropské ligy jsme se dočkali titulu G2 Esports na MSI a Evropa navíc hostila Worlds. A jak si vedl letošní rok ve sledovanosti v porovnání s ostatními? Více než dobře!

Největší zájem byl o souboj mezi korejským gigantem SK Telecom T1 a evropskými G2. V jeden moment sledovaly hru téměř čtyři miliony diváků. To je téměř dvojnásobek diváků z nejsledovanějšího zápasu v minulém roce. Stejně tak stoupla průměrná sledovanost. Nutno podotknout, že nejsou započítáni diváci z Číny, jejichž počet nelze přesně určit.

Lidé navíc prvně sledovali hry více z YouTube, než z Twitche. Celkový počet hodin, které diváci dohromady odsledovali, přesáhl 125 milionů. Oproti minulým ročníkům je to veliký vzrůst. Navíc se počet vysílaných hodin prakticky nezměnil.

Riotu se podařilo odladit vysílací čas jak pro Evropu, tak pro Asii a část Severní Ameriky. K rekordní sledovanosti přispěly i vysoké ambice, které měla nejen Evropa. Turnaj totiž už není jen o nadvládě korejských celků. Příští Worlds můžou být ovšem ještě velkolepější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama