Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů

Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů

Reibl

Reibl

12. 11. 2019 15:30

Riot chce uspořádat největší esport turnaj v historii.

Reklama

Po konci letošního finále Worlds Riot oznámil město, které bude hostit příští závěrečný duel. Tím je Šanghaj, konkrétně velký městský stadion. Nadcházející světový šampionát toho má přinést mnohem více a plány Riotu jsou vskutku obří.

Worlds 2020

Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů

Zmíněné oznámení stadionu není ničím překvapivé. Již v roce 2017 hostil finálové utkání v Číně olympijský stadion Ptačí hnízdo. Jeho kapacita 80 000 diváků však byla využita pouze z poloviny. Příčinou bylo “koncertní” rozložení, kdy obrazovky byly mířeny z jedné podélnější strany stadionu. Toto rozvržení Riot použil zatím u všech venkovních finálových klání, konkrétně v letech 2014, 2017 a 2018.

Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů

Využití fanouškovské základny na maximum

Právě finále v Shangaji má být první, kde Riot při venkovním eventu využije centrální rozložení. To můžeme znát z letošního finále v Paříži, nebo z finálových duelů v LEC a LCS. Ve výsledku to znamená, že se dost možná kompletně využije kapacita 56 000 míst v Shangaji.

Hráčská základna v Číně je tak obří, že se Riot rozhodl procestovat i více měst. Celkem jich navštívíme 6. To může znamenat, že skupinová fáze se odehraje ve 2 různých městech. Skupiny A a B bude hostit jedno město a zbylé skupiny druhé město. Infrastruktura k tomu je, v Číně totiž již nyní existuje několik stadiónů, jenž vlastní League of Legends týmy.

Přípravy už začaly

Touto dobou jsou v plném proudu práce na finálovém ceremoniálu. Laťka je totiž nastavená dost vysoko. Riot chce navíc začít lákat fanoušky esportu podstatně dříve. Už v první čtvrtině příštího roku můžeme očekávat videa, která začnou budovat hype.

Desáté Worlds mají bořit rekordy, připravuje se i turnaj národů

Jubilejní desátý šampionát má být tím největším turnajem, nejen v lolku, ale v celém esportu. Cílem je přinést rekordní sledovanost a počet diváků přímo na místě. Po letošku k tomu je rozhodně dobře nakročeno. Semifinálový duel mezi SKT a G2 sledovaly v jeden moment téměř 4 miliony diváků (bez Číny). To je téměř dvojnásobek maxima z minulých let.

Formát se příliš nezmění

Padla také zmínka o počtu týmů a časovém rozsahu. Obojí se prý nezmění. Šampionát trvá něco málo přes měsíc a hlavní části se účastní 16 týmů. Dvojité eliminace se nejspíše nedočkáme.


Národnostní pohár

Přišla řeč i na pohár národů ve stylu Fifa World Cupu. Riot si s touto myšlenkou pohrává již delší dobu a měli bychom se podobného turnaje dočkat. Není to ale v plánu pro příští, a nejspíše ani pro přespříští rok. Už teď je časový rozvrh lig a turnajů dost plný. Pokud se tak podobného turnaje dočkáme, přinese to s velkou pravděpodobností velké úpravy v rozvrhu esport lig.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama