Sledovanost LoL esportu vzrostla
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Sledovanost LoL esportu vzrostla

Sledovanost LoL esportu vzrostla

Reibl

Reibl

11. 2. 2021 15:00

Porovnání sledovanosti LEC, LCK a LCS oproti minulému roku.

Reklama

Máme za sebou start všech větší profesionálních lig. Každý region měl v úvodních týdnech co nabídnout. Nové soupisky, rebranding a turnaje přitáhly stovky tisíc diváků. Jak se start LoL esportu roku 2021 převážně v online režimu projevil ve sledovanosti? Velmi dobře.

LCK

Začněme u LCK. Korejská liga se obecně pyšní vysokou sledovaností u západních diváků. Sezónní zápasy sledovalo minulý rok až milion diváků v jeden moment. U startu bylo samozřejmě trochu méně lidí.

Letošní první víkend se zařadil mezi ty vůbec nejúspěšnější. Podle webu esports charts se maximum sledujících vyšplhalo na 802 tisíc diváků. Téměř dvojnásobek oproti loňskému úvodnímu týdnu. Průměrný počet sledujících stoupl o bezmála 100 tisíc.

Sledovanost LoL esportu vzrostla

Důležité je zmínit, že LCK upustila od přímých přenosů na YouTube. Anglický komentář si užijeme pouze na Twitchi. I přesto se LCK daří a vděčí za to kromě týmům i povedenému rebrandingu. Velkou měrou se na sledovanosti LCK podílí také korejské publikum.


LEC

Evropská liga si zachovala formát i styl, ale změnila soupisky. G2 Esports opustil Perkz, kterého nahradil Rekkles. Nejen tato změna lákala diváky na úvod sezóny. Ten byl letos opět o něco lepší jak v minulém roce. Maximální počet diváků překročil půl milionu a průměr se oproti loňsku zvýšil o 100 tisíc sledujících.

Sledovanost LoL esportu vzrostla

LEC přitom kromě změn na soupisce nelákalo na žádnou větší novinku. Velkému dosahu nejspíše pomohlo rozšíření regionálních partnerů. Celkový počet diváků sledujících LEC v jiných jazycích, než je angličtina, přesahuje 200 tisíc.


LCS

V případě americké nejvyšší ligy je porovnání sledovanosti složitější. Sezónu zde totiž odstartoval Lock-In turnaj. Ten přitáhl v průměru přes 200 tisíc diváků. Finále turnaje sledovalo 370 tisíc fanoušků. Srovnávaný 1. týden základní části proto nebyl tím “úvodním” a nepřitáhl proto tolik diváků.

Sledovanost LoL esportu vzrostla

Přesto si LCS drží velmi slušnou sledovanost. Právě Lock-In turnaj se téměř vyrovnal maximálním počtem diváků anglického vysílání svému evropskému protějšku, tedy LEC.

Sledovanost LoL esportu vzrostla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama