Riot Games zaplatí miliony dolarů za diskriminaci žen
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot Games zaplatí miliony dolarů za diskriminaci žen

Riot Games zaplatí miliony dolarů za diskriminaci žen

Smashee

Smashee

3. 12. 2019 19:00 1

Soud je u konce, Riot musí platit.

Reklama

Podle soudních dokumentů zveřejněných v pondělí společnost Riot Games souhlasila se zaplacením odškodného ve výši 10 milionů dolarů ženám, které v posledních pěti letech pracovaly ve firmě, jako část vyrovnání za genderovou diskriminaci.

Proces začal loni v listopadu (v návaznosti na tyto události), když dvě ženy, pracující v herním studiu v Los Angeles, uvedly, že společnost porušuje “California Equal Pay act” a že byly pravidelně obětmi sexuálního obtěžování a genderové diskriminace.

Nově odhalené dokumenty sdělují detaily vyrovnání, které bylo poprvé oznámeno v srpnu. Odhadem 1000 žen, které od listopadu 2014 pracovaly pro Riot Games, obdrží část z desetimilionového odškodnění. Konečná částka se pro jednotlivé zaměstnance, kteří se identifikují jako ženy, bude lišit podle úvazku a odpracovaného času.

Dokumenty také upozorňují na zlepšení ve firemní kultuře, která Riot již stihl provést (např. interní programy pro nahlašování sexuálního obtěžování a diskriminace). Zahrnují také dohled nad výplatami, povýšeními a náborem tak, aby se zvýšila férovost a průhlednost jednání.

Obě strany se již shodly na vyrovnání, to musí být ale ještě odsouhlaseno soudem. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama