Proměna režimu sledování
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Proměna režimu sledování

Proměna režimu sledování

Michal Kovář

Michal Kovář

7. 12. 2017 02:00 1

Na Overwatch se dá už i dívat!

Reklama

Overwatch je velmi rychlá a chaotická akce. V zásadě neexistuje úhel, který by dokázal zaznamenat všechno dění na mapě. Dvanáct poskakujících postaviček se pohybuje mezi několika patry, zářící efekty na všech stranách a divák jen složitě zpracovává, co se vlastně ve hře děje. V souvislosti s World Cupem se mluvilo o značně vylepšeném diváckém režimu. Očekávání byla velmi vysoká, stejně jako obavy z nepřehlednosti tolik typické pro Overwatch. Zpočátku se pocity zdály býti lehce smíšené a popravdě nezúčastněný pozorovatel nemohl občas rozeznat, co se vlastně děje. Největší překážkou bylo základní rozlišení hráčů, kteří splývali především díky kombinaci bílé a stříbrné přítomné u všech barevných provedení. Byla to taková... barevná kaše. Vzali si z turnaje národních týmů na Blizzconu vývojáři k srdci feedback komunity? Že váháte!

Blizzard Arena v LA

Blizzard arena v Los Angeles se dokáže barevně proměnit podle zrovna hrajících týmů. Pozadí je natolik výrazné, že i slavný stadion Bayernu Mnichov závistivě pošilhává. Kamera nad každým hráčem je již samozřejmostí. Blizzard k vysílání využívá svoji vlastní platformu MLG, kterou před několika lety zakoupil a twitch.tv byl minimálně pro úvodní klání mezi Florida Mayhem a SF Shock odsunut na druhou kolej.

Proměna režimu sledování

Proměna režimu sledování

OverwatchLeague.com

Domovem Overwatch League je už nyní internetová stránka overwatchleague.com, nabízející přehled týmů, hráčů, video záznamů, novinek a v zásadě všeho, co jen souvisí s OWL. Hlavní strana je přímo uzpůsobena pro sledování živých přenosů, a tak kromě základního videa vždy vidíte, kdo zrovna hraje, skóre či nadcházející mapy. Za nás jednoznačně palec nahoru pro okamžitou přehlednost pro diváka, který právě usedl za monitor. Není nutné dlouze vyčkávat na správný záběr, ale okamžitě víte, zda sledujete správný stream.

Proměna režimu sledování

Divácké rozhraní

Nedílnou součástí diváckého režimu jsou i různé maličkosti, které zatraktivní vysílání a přidávají mu na zajímavosti. Mezi taková vylepšení patří celé rozhraní překrývající záběry ze hry. Novinek oproti World Cupu je tu hned několik. Hned vedle názvu týmů si můžete všimnout označení, zda tým zrovna brání nebo naopak útočí. Zvýraznění se dočkalo i procentuální nabití ultimatních schopností a nový grafický kabátek získaly i tolik populární statistiky.

Proměna režimu sledování

Proměna režimu sledování

V moderních přenosech nesmí chybět ani vložené okno, umožňující přehrávat záznam, jinou kameru či naopak živý vstup, když komentátorská dvojice zrovna rozebírá proběhlou akci. 

Proměna režimu sledování

Top-down mapa

Trochu jsme doufali, že by se její zjednodušená verze mohla objevit na stálo na kraji obrazovky, ale tomu se zatím nestalo. Přesto jsme rádi, že má režie vůbec tento pohled k dispozici. V některých situacích divákovi prozradí více než skvěle umístěná kamera.

Proměna režimu sledování

Rozlišitelnost týmů

Asi nejvíce diskutovaná problematika, která jistě nedala vývojářům z Blizzardu spát. Turnaj národních týmů se nesl v hesle barevné kaše a ani tolik vychvalované dresy a barevné ohraničení hrdinů nepomáhalo. Následující novinka může působit jako maličkost, ale věřte, že se rozpoznatelnost hráčů zvýšila minimálně o milion procent a jsme rádi, že můžeme prohlásit: "Na Overwatch se dá i koukat!V čem tkví ono překvapení?

Proměna režimu sledování

Můžete si všimnout, že životy jsou nově ohraničeny barevným rámečkem a vedle jména je obdelník ve stejném barevném provedení. Tyto dvě maličkosti jsou zásadní pro diváka, aby bez nutnosti se na sto procent soustředit, dokázal odlišit dva soupeřící týmy. Schválně se zkuste podívat na záznam z odehraných zápasů. Nebudou to dresy, podle kterých se budete orientovat.

Proměna režimu sledování

Co říkáte na úvodní zápasy OWL?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama