Pět hráčů, které sledovat na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Filip Vít

Filip Vít

11. 10. 2019 16:00 3

Zítra budou zahájeny základní skupiny světového šampionátu. Poradíme vám, na koho upřít pozornost.

Reklama

Zítra ve 14:00 budeme moci sledovat první zápas základních skupin Světového šampionátu, který letos hostí evropské metropole. Hned zostra budeme svědky atraktivního duelu, kdy se proti sobě postaví nejúspěšnější světová organizace SK Telecom T1 a finalista loňského šampionátu – Fnatic.

Rozpis všech zápasů naleznete v eSportovém přehledu. Nyní se však pojďme podívat na pětici hráčů, kteří budou vyžadovat na napřestižnějším turnaji pozornost.

#1 Faker

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Není třeba představovat ikonu progaming scény. Legenda se vrací na místo činu a cíle má ty nejvyšší – ukořistit další trofej do sbírky. Korejský midliner, jenž už celkově třikrát pozvedl nad hlavu Vyvolávačův pohár, se mimo jiné bude pokoušet o návrat Koreje na trůn. Ta byla sesazena po pěti letech na minulém šampionátu, kdy se z vítězství radoval čínský celek Invictus Gaming.

Faker byl základním pilířem při sestavování nového týmu, když se SK Telecomu T1 v minulém roce nedařilo. S novými spoluhráči si sedli natolik, že se hned v jarním splitu potkali s úspěchem. Ve finále LCK deklasovali Griffin 3:0. V letní části jsme se dočkali reprízy, neboť Fakerova parta opět ve finále úspěšně měřila síly s Griffin (3:1). SKT reprezentují tedy Koreu z prvního místa.

V základní skupině narazí na odvěké rivaly z Číny – Royal Never Give Up. Ti byli minulý rok horkými aspiranty na vítězství v turnaji, nicméně ve čtvrtfinále překvapivě vypadli 3:2 s G2 Esports. Nepříjemným soupeřem určitě budou i několikanásobní evropští šampioni Fnatic. Posledním soupeřem, který si vybojoval vstupenky do základní části z play-in fáze, je Clutch Gaming. Zde dojde na dost zajímavá střetnutí. Topliner Huni totiž v předešlých letech působil v dresu SK Telecom T1 i Fnatic. Huni tak narazí na své bývalé spoluhráče - Fakera a Rekklese.

#2 Caps

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Na všech turnajích letos kraloval. Ano, řeč je o dánském mladíkovi jménem Rasmus Winther.

Caps zaskočil všechny na začátku roku, když po velmi vydařené sezóně opustil Fnatic. S oranžovočernými vyhrál oba poslední splity evropské LCS a probojoval se dokonce do finále Worlds 2018. Větším překvapením však bylo, když se prezentoval v rivalském týmu G2 Esports.

Caps dovedl letos G2 k dvěma titulům LEC šampiona, značně přispěl k vítězství svého regionu na Rift Rivals a především se spoluhráči slavil vítězství na mezinárodním turnaji Mid Seaso Invitational. Po úspěchu Evropy na minulém Světovém šampionátu v Koreji, kdy jsme viděli dva evropské celky v TOP 4, tak jasně dávají najevo sílu svého regionu.

G2 Esports jsou jedním z černých koňů turnaje. Pokud se Perkzově partě bude dařit, Caps bude nedílnou součástí úspěchu. Však to byl právě on, kdo na minulém šampionátu měl nejvíce solo killů.

#3 Doinb

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Pro mnohé dosud neznámé jméno. Měli byste se ho však brzy naučit skloňovat, protože ho budete na letošních Worlds slýchávat často.

Čínský midliner, hájící barvy FunPlus Phoenix, obdržel na jaře v roce 2017 ocenění nejužitečnějšího hráče LPL. V Evropě si odbude svou premiéru na světovém šampionátu. Potenciál zanechat svou stopu na turnaji má však velmi velký.

FunPlus Phoenix letos vévodili čínské lize. Na jaře základní části obsadili první místo s bilancí 13-2. V playoffs však vypadli v semifinále nejtěsnějším poměrem 3:2 s JD Gaming, kde působí například korejský střelec imp. V létě si v základní části polepšili bilanci (14-1). Ve vyřazovací části navázali na dominanci v základní části a ve finále LPL porazili Royal Never Give Up 3:1.

V základní skupině narazí na J Team, GAM Esports a Splyce. Věříme, že ze skupiny čínští šampioni postoupí beze ztráty. A třeba nás Doinb překvapí na midu nějakými off meta picky jako v LPL, kdy jsme ho mohli vidět hrát například Kleda, Nautiluse či Poppy.

#4 Uzi

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

Jeden z nejlepších střelců vůbec bude opět bojovat o vysněný titul. Několikrát měl již trofej na dosah, nicméně vždy mu unikla o vlásek.

Čínský snajpr se může pyšnit několika rekordy. Ze všech profesionálních hráčů má na kontě nejvíce killů. Je také jediným, jenž má více jak 2000 zabití. Drží také rekord v největším počtu zářezů na světových šampionátech. Je vám to pořád málo? Tak čtěte dál. Uzi byl prvním hráčem v LPL, který dosáhl 500,1000,1500,2000 a 2500 killů. K tomu, aby dosáhl na 100 zářezů, potřeboval pouhých 14 her! Mimo jiné jsme ho mohli spatřit také ve videoklipu „Rise“, které vyšlo v minulém roce pro Světový šampionát v Koreji.

Royal Never Give Up vyfasovali skupinu smrti, kde se střetnou s SK Telecom 1, Fnatic a Clutch Gaming. Cesta k vysněnému titulu bude pro Uziho velmi těžká, ale s tím se musí na Worlds počítat. Světový šampionát se nevyhrává náhodou. Musíte postoupit ze skupiny a poté porazit ve vyřazovací části ve třech sériích týmy, které se vám postaví do cesty. A nejsou to ledajaké týmy. Jsou to nejlepší týmy ze svých regionů.

#5 Humanoid

Pět hráčů, které sledovat na Worlds

České želízko v ohni si vyzkouší, jaké je to hrát s těmi nejlepšími. Je to poprvé, kdy českého reprezentanta uvidíme hrát na Worlds! České oči tak mohou hnát svého krajana dopředu a držet mu pěsti.

Velkým úspěchem pro Humanoida už zajisté bylo, když si s týmem zajistil v LEC gauntlet turnaji vstupenky do play-in fáze Worlds. Zde s přehledem vyhráli svoji skupinu a po těžké zkoušce ve vyřazovací části, kterou jim připravili Unicorns of Love, se evropští zástupci mohli radovat z postupu do základních skupin. Splyce byli následně vylosováni do skupiny B a lepší skupinu si kolektiv kolem Kobbeho nemohl přát. Evropští reprezentanti budou mít největší problémy s čínskými mistry – FunPlus Phoenix. Nebylo by však dobré podceňovat J Team z Taiwanu a GAM Esports, kteří srdnatě bojovali na Světovém šampionátu 2017, kde především zářil jungler Levi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama