Humanoid slaví úspěch na Worlds, Splyce postupují
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Humanoid slaví úspěch na Worlds, Splyce postupují

Humanoid slaví úspěch na Worlds, Splyce postupují

Filip Vít

Filip Vít

9. 10. 2019 11:00 5

Český midliner zářil v play-in fázi. Jak se mu povede dál?

Reklama

Český zástupce slaví životní úspěch. Splyce se probojovali do základní skupiny světového šampionátu, což znamená jediné. České oči mohou hrdě sledovat svého krajana, jenž se poprvé probojoval na nejprestižnější stage progamingu League of Legends. Je to vůbec poprvé, kdy český hráč bude přímo soupeřit se šestnácti nejlepšími celky světa o trofej nejcennější.

Splyce obsadili v základní části letního splitu LEC třetí místo hned za Fnatic a G2 Esports. Ve vyřazovací části pak překvapivě vypadli ve čtvrtfinále s Rogue. Parta kolem Kobbeho však neztrácela naději. Jediným cílem bylo probojovat se na Světový šampionát, který letos hostí Evropa. V gauntletě narazili v prvním kole na Origen, kde jsme mohli vidět střetnutí obou českých zástupců. Po velmi vyrovnané sérii se však Patrik musel sklonit před svými soupeři a pogratulovat Humanoidovi k postupu do dalšího kola. Zde na „hady“ čekali hráči Schalke 04. S fotbalovou organizací se tým českého midlinera příliš nepáral a po výhře 3:0 se mohl radovat z postupu na Worlds. Zda-li podstoupí play-in fázi na světovém šampionátu, o tom rozhodoval zápas s Fnatic. Účastníci finále uplynulých Worlds však dominovali a Splyce se museli spokojit s play-ins.

Humanoid slaví úspěch na Worlds, Splyce postupují

Třetí evropský celek obsadil ve skupinové části play-in fáze první místo s bilancí 3-1. Ve vyřazovací části potřebovali hráči Splyce vyhrát tři zápasy, aby se mohli radovat z postupu do základních skupin, které se odehrají v Berlíně. V cestě jim stála oblíbená organizace, která dříve působila v evropské LCS, Unicorns of Love. Růžoví jednorožci dali evropským reprezentantům opravdu zabrat, když jsme se v sérii dočkali pěti zápasů. Ten nejdůležitější však ovládli favorité a Evropa se tak může prsit třemi zástupci v základních skupinách.

Splyce narazí ve skupině na čínské šampiony FunPlus Phoenix, J Team a GAM Esports. Papírově si Humanoidův tým nemohl přát lepší soupeře. Jestli existuje potenciální šance na postup, určitě se nachází v této skupině. Humanoidovi můžeme popřát hodně štěstí a doufat, že jeho cesta za vysněným titulem nebude končit jen v základní skupině.

Složení základních skupin a další důležité informace najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama