Obrovské plánované změny ranked her pro rok 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Obrovské plánované změny ranked her pro rok 2019

Obrovské plánované změny ranked her pro rok 2019

Smashee

Smashee

26. 4. 2018 05:00

Příští sezónu bude celý systém změněn k nepoznání.

Reklama

V blogu vývojářů nám Riot včera večer oznámil obrovské změny ranked her, které plánuje pro sezónu 2019.

Placementy

Úpravy ranked her pocítíte hned od začátku sezóny během rozřazovacích zápasů. Dosud jsme během prvních deseti her na začátku sezóny nevěděli, na jakém umístění v žebříčku se vlastně pohybujeme. Proto Riot plánuje zařadit nás do žebříčku hned po prvním zápase a stanovit nám tak jakýsi odrazový bod. Po zbývajících devět zápasů budeme při výhrách stoupat zvýšenou rychlostí a přeskakovat promo zápasy. Prohry nám naopak vůbec neuškodí. Po deseti rozřazovacích zápasech se vše vrátí k normálnímu zisku LP za výhru, ztrátě LP za prohru a poctivému plnění promocí.

Jiná role - jiný tier

Riotu se nelíbí situace, kdy v ranked hře zvolíte roli, kterou neovládáte tak dobře jako svou primární, a i přesto vám systém najde silné spoluhráče. To se v příštím roce změní. Každá role, kterou hrajete, bude mít vlastní tier. Pokud tedy budete hrát junglera poprvé v životě, systém vám nenajde stejně silné soupeře, jako byste hráli svůj main. Stále budete převážně dostávat svou primárně zvolenou roli, jen vás hry v jiné roli nebudou brzdit. Podívejte se na obrázku doleva, jak by to celé mohlo vypadat.

Obrovské plánované změny ranked her pro rok 2019

Tato změna ale nebude platit pro Master a Challenger, jakmile se dostanete jednou z rolí do Masteru, výsledky všech vašich her se začnou počítat do jednoho umístění (jako dosud).

Nové tiery

Podle Riotu jsou některé tiery přeplněné (nejvíce Bronze, Silver a Diamond) a hráči tam narazí na velkou škálu různě kvalitních spoluhráčů. Proto se dočkáme dvou nových divizí (zatím nevíme jestli půjde o kamennou, bramborovou či jinou) a také se sníží počet divizí v každém tieru z pěti na čtyři.

Rozdělení sezóny na třetiny

Aby Riot odměnil ty, co odehrají za celý rok stovky her a ne jen placementy před koncem roku, rozdělí sezónu na tři splity. Nejedná se ovšem o zkrácení sezóny - po konci každého splitu neztratíte svůj těžce vydobytý rank, naopak dostanete odměnu podle vašeho dosavadního snažení. Zde Riot zatím nejvíce mlží a více detailů o celém systému se dozvíme pravděpodobně později. Na předchozím obrázku vpravo vidíte postup v jednotlivých splitech.

Rámeček vždy aktuální

Od nové sezóny se vám bude aktualizovat rámeček a další vymoženosti v klientovi podle divize, ve které se právě nacházíte. Tyto odměny se budou také měnit podle toho, kolika splitů se během sezóny zúčastníte. Kromě rámečků se můžete těšit také na ikony nebo třeba emoty. Riot stále pracuje na způsobu, jak zobrazit váš úspěch z předchozí sezóny a prý si rád nechá poradit. Pokud máte nápad, neváhejte se ozvat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama