Nová hrdinka Orisa
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky Článek Nová hrdinka Orisa

Nová hrdinka Orisa

Michal Kovář

Michal Kovář

3. 3. 2017 11:00

Na PTR servery pronikl výtvor vynálezkyně Efi. Jedná se o tzv. anchor tanka. O datu uvedení do hry se zatím mlčí.

Reklama

Očekávaný výtvor mladé kutilky Efi se představil v celé své kráse. Jedná se o tanka, jehož schopnosti se v mnohém inspirovaly u Reinhardta, Zaryi a D.vy.

Nová hrdinka Orisa

Schopnosti

  • Fusion Driver (LMB): Při střelbě z automatického kulometu je zpomalen pohyb.
  • Protective Barrier (E): Vystřelí zařízení, které vztyčí obrannou bariéru (900 poškození).
  • Fortify (Shift): Snížení obdrženého poškození a imunita vůči nepřátelským schopnostem ovlivňující pohyb.
  • Halt (RMB): Vystřelí gravitační kouli, která přitahuje nepřátele k sobě. Opakovaným zmáčknutím RMB detonuje.
  • Supercharger (Q): Postaví zařízení, navyšující poškození způsobené spoluhráči.

Příběh

"Your safety is my primary concern"

Orisa je sestrojena ze součástek dosloužených obranných jednotek Numbani s označením OR-15. Nahradila je ve funkci ochránce města, ačkoli se musí v mnoha směrech ještě zdokonalit.

Původní řada obranných robotů OR-14 "Idina" byla zkonstruována ještě před krizí omnics v jedné z továren v Nigérii. Po válce byla výroba ukončena, podobně jako u mnoha dalších modelů používaných během krize. O dvacet let později Numbani obnovilo program OR-14 ve snaze ochránit město před vnějšími hrozbami. Nové OR-15 byly nasazeny do provozu chvíli před útokem Doomfista, který všechny zničil.

Po útoku byl program zastaven a rada města odprodala veškeré součástky OR-15. Některé z nich zakoupila jedenáctiletá Efi Oladele, bystrá dívka jejíž úspěchy v robotice a umělé inteligenci ji zajistily grant pro nadané od Adawe Foundation.

Se souhlasem podporujících rodičů utratila Efi veškeré peníze za vyřazenou jednotku OR-15. Věří, že Numbani potřebuje ochránce a vylepšená OR-15 může být řešením. Efi robota opravila, předělala a zakomponovala procesor simulující osobnost, který sama navrhla.

Novou hrdinku a ochránkyni pojmenovala Orisa.

Orisa prokázala, že dokáže být městu prospěšná, ale stále hledá optimální konfigurační protokoly. Počáteční nezkušenost se ukázala být lehkou přítěží. Naštěstí Efiino odhodlání neustále robota zdokonalovat a Orisy adaptivní umělá inteligence vzájemně dokázaly svést sled událostí tím správným směrem.

Orisa se stala ochráncem, přesto se musí ještě tolik naučit o světě a své roli v něm. Dokud je ale vedena Efiinými neskonalým optimismem a vlastním smyslem pro úctu a povinnost, je připravená za každou cenu bránit svého stvořitele i Numbani.

Legendární skiny

Nová hrdinka Orisa

Související videa:

Také si říkáte, kam zmizel Doomfist?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama