Nezapomenutelné momenty jarního splitu LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Nezapomenutelné momenty jarního splitu LCS

Nezapomenutelné momenty jarního splitu LCS

Filip Vít

Filip Vít

1. 5. 2020 06:00 2

Letošní jarní část přinesla mnoho překvapení.

Reklama

Zatímco v Evropě dominovaly známé tváře, v Americe došlo k několika překvapením. Největším z nich byla nepopiratelně neúčast čtyřnásobných šampionů LCS, kteří americké soutěži kralovali poslední dva roky. Zmiňovat nemusíme ani přechod do online režimu, o kterém jsme se rozepsali ve článku nezapomentulných moementů LEC. Stalo se toho mnoho a my se teď můžeme poohlédnout po tom nejdůležitějším. 


Fenomenální Cloud9 slaví titul po šesti letech

Poté, co se týmu Liquid nepodařilo postoupit do playoff, bylo jasné, že na trůnu zaujme místo někdo jiný. Největší šance se vkládali do obláčkového týmu, který prosvištěl základní částí jako uragán. Perfektní split jim zhatili TSM, a tak Cloud9 zakončili jarní část s bilancí 17-1. 

V playoff neztratila Nisqyho parta svou tvář. V prvním kole deklasovali 100Thieves 3:0 v neskutečném čase. Už za 82 minut slavili postup do semifinále. Zde narazili na Evil Geniuses, kteří se zmohli jen na jedno vítězství. Finálovým oponentem byli FlyQuest. Pro C9 v podstatě srdeční záležitost, neboť celek FlyQuest byl založen v roce 2017 jako tým působící v Challenger series pod křídly Cloud9. V té době se na soupisce objevili bývalí hráči obláčkového týmu jako Balls nebo Hai. Nakonec ale ani kytičkový tým na hráče v modrém nestačil. C9 tak slaví třetí titul po dlouhých šesti letech. V letošní sezóně prohráli pouze dvě hry z osmadvaceti. Velkou škodou je, že kvůli zrušení MSI neuvidíme hráče C9 bojovat s ostatními nejlepšími celky na světě. 

Trojnásobní američtí šampioni se navíc můžou chlubit získáním ocenění MVP. Nejvíce hlasů obdržel jungler Blaber. Naposled ocenění pro nejužitečnějšího hráče taktéž získal lesapán C9 – Svenskeren.

Nezapomenutelné momenty jarního splitu LCS

Zven přepisoval dějiny

Výkony všech hráčů Cloud9 stojí za zmínku. Vyzdvihnout bychom ale měli především Zvena. Dánský snajpr prožil pravděpodobně svou nejlepší sezónu. V prvních dvou týdnech LCS neumřel a soupeři si tak brousili zuby na první prolití jeho krve. Zven zakončil základní část jarního splitu s nejvyšším KDA v soutěži - 12.3 (87/16/109). Připsal si jeden čtyřzářez, tři trojzářezy a devět dvouzářezů. 

Co je ale nejdůležitější, Zven se stal historicky prvním hráčem, kterému se povedlo vyhrát evropskou i americkou ligu. 

Strmý pád králů

Největším překvapením byl pád týmu Liquid. Hráči s koníkem na prsu ovládli poslední dva ročníky americké soutěže. Letos tasili drápy na pátý titul v řadě. Vyhlídky týmu se však upínaly především k úspěchům na mezinárodních turnajích. Doublelift už nechtěl opět vypadnout v základní části Worlds. Aby se selhání na světovém šampionátu neopakovalo, na pomoc byl povolán Broxah. 

Dánský jungler přišel z Fnatic a fanoušci Liquid se těšili, že tým bude silnější než kdy dřív. Bohužel pro americké šampiony měl Broxah problémy s vízem, tudíž první tři týdny LCS musel být do boje povolán Shernfire z akademie. Broxah nastoupil ve čtvrtém týdnu, když se tým potácel na spodních příčkách tabulky s bilancí 2-4. Ani evropský šampion a finalista Worlds z roku 2018 Liquid nespasil. Nedostatek času na sehrání se s novými spoluhráči byl znát. Navíc hvězdy jako Impact či Doublelift zrovna nebyly oporami týmu, jak jsme od nich byli zvyklí.

Nejúspěšnější marksman v průběhu splitu onemocněl, tudíž prázdné místo po něm musel vyplnit Tactital z akademie. Doublelift na lavičce zůstal nakonec déle kvůli nedostatku motivace. Netrvalo dlouho a americký střelec se posadil opět vedle svých parťáků. Američtí šampioni bojovali do poslední chvíle o postup do playoff. Naději jim však vzali hráči C9, kteří nakonec v předposledním zápase základní části jara ovládli dechberoucí souboj. Amerika tak věděla, že král byl svržen z trůnu.

Nezapomenutelné momenty jarního splitu LCS

Světový šampion se trápil, CLG nestihl spasit ani Pobelter

Horší sezónu, než tým Liquid, zažili už jen Counter Logic Gaming. Ti ukončili jarní split s bilancí 3-15. 

Nejslabším článkem CLG byl bezpochyby midlaner Crown. Ten dokonce po nevydařeném vstupu do sezóny opustil tým. Světový šampion z roku 2017 se letos v americké soutěži trápil. Po čtvrtém týdnu měl čtyřiadvacetiletý Korejec nejvíce smrtí i nejmenší KDA ze všech midlanerů v soutěži, což vedlo v pátém týdnu k jeho nahrazení. 

Staronovým “středopolařem” se stal Pobelter. Ten už kdysi dres CLG oblékal a s organizací dokonce vyhrál nejeden titul amerického šampiona. Ačkoli na celku bylo vidět patrné zlepšování, na oponenty ze soutěže to bylo stále málo. Zahřát Pobeltera na srdíčku mohla alespoň výhra nad Liquid v sedmém týdnu, kdy se svou Syndrou běsnil a dal tak jasně najevo, že stále patří mezi elitní midlanery v americké soutěži. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama