Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – listopad 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – listopad 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – listopad 2019

3. 11. 2019 13:00

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů – od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál – winrate, v kolika procentech her působil – popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný – banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Kayle 13,3% 53,7% 14,9%
Ashe 21,5% 53,6% 9,5%
Malzahar 4,6% 53,0% 6,7%
Yorick 2,6% 52,9% 1,1%
Blitzcrank 12,9% 52,8% 40,5%
Swain 5,9% 52,8% 3,2%
Jinx 16,5% 52,7% 4,2%
Nautilus 14,3% 52,6% 21,3%
Volibear 4,0% 52,5% 0,8%
Ekko 14,8% 52,5% 15,8%

V dnešní tabulce máme hrstku změn. Dostali se sem Swain, Nautilus a Ekko, kteří tak nahradili Zaca, Vi a Dr. Munda.

Takovým klasikem je Yorick. Ten se snad více než rok drží v této tabulce. Kdo jej hraje, určitě toho nelituje. Hned za ní následuje Kayle, jejíž late game je neskutečný. Například v 35. minutě má ~56% winrate.

Jak jsme psali v našem článku, hráči si k reworku zvolili Volibeara. Ačkoliv se mu momentálně daří, i tak jej čeká plánovaný rework. Není to trochu škoda?

Malzahar má poměrně efektivní push na lince, díky němuž může roamovat a pomáhat svému junglerovi v nepřátelské jungli. Při odchytu mu stačí použít ultimátní schopnost, která znamená téměř jistý kill.

Na závěr tu máme marksmany. V této chvíli se významně daří Jinx, která vyniká svým herním stylem, jenž jí umožňuje pokovat z velmi velké vzdálenosti díky jejímu Qčku. Dokonce má i velmi vysoký pickrate, což svědčí o její úspěšnosti. Stejně tomu je i u Ashe. Ona pro změnu vyniká zpomalením nepřátel a k tomu stunem z ultimátní schopnosti.

Nautiluse zpravidla potkáme na pozici supporta, ač se některou dobu hrával na topu. Dnes se pickuje proti Yuumi, neboť ji nejvíce counteruje. Dále tu máme velmi atypického supporta. Swaina by málo kdo čekal. Ovšem obrovskou sílu má proti Yuumi, což se v momentální metě hodí. Nakonec ten nejúspěšnější support s velmi vysokým banratem – Blitzcrank. Jeho uplatnění se najde zejména v nižších divizích a proto je některými lidmi milován.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama