Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - prosinec 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - prosinec 2018

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - prosinec 2018

2. 12. 2018 13:30

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Zyra 6,7% 54,1% 4,3%
Brand 12,5% 53,7% 22,1%
Jax 19,0% 53,2% 24,6%
Sona 5,4% 53,1% 0,5%
Karthus 8,2% 53,1% 14,2%
Ahri 9,8% 52,9% 6,0%
Malzahar 4,1% 52,5% 4,4%
Kog'Maw 2,1% 52,5% 0,2%
Miss Fortune 18,7% 52,3% 8,1%
Kled 2,2% 52,3% 0,9%

 

Dnešní tabulka si prošla velikou změnou. Dostali se sem Karhus, Ahri, Malzahar, Kog'Maw, Miss Fortune a Kled, kteří tak nahradili Yoricka, Amumu, Nocturna, Anivii, Rammuse a Garena.

Je naprosto pozoruhodné, že se po reworku některých run vytratil Yorick, který kraloval minulému žebříčku. Dnes tu z topařů máme akorát Jaxe a Kleda. Jax bývá velmi nepříjemný proti soupeřům, kteří využívají především své autoattacky.

Jak už bylo zmíněno, z dnešní tabulky se vytratili hned tři jungleři a objevili se zde naopak tři midaři. Vcelku by se očekávalo, že to bude zapříčiněno Dark Harvestem, ale nikoliv. Zkrátka se jim jen daří.

Jedinými zástupcem marksmanů je Miss Fortune, která se honosí i velmi vysokým pickratem. Poměrně často se hraje na armor penetraci spolu s runou Dark Harvest. Díky této kombinaci bývají její Q smrtonostná.

Agresivní support s vysokým winratem není nikdo jiný, než Brand a Zyra. Brand na pozici supporta dosahuje dokonce 53,0% winrate, kdežto na midu 51,5%. Naneštěstí ho na midu uvidíme jen v jednom ze čtyř případů, proto převažuje winrate z pozice supporta. Jeho kombinace schopností dokáže být velmi nebezpečná. Jelikož bojuje proti dvěma charakterům, zvládne využít potenciálu pasivky více než na midu.

Sona se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Má heal a štít, tudíž si její marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama