Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2019

7. 4. 2019 12:20

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Jinx 20,2% 53,8% 3,8%
Sona 6,5% 53,6% 0,8%
Yorick 4,0% 53,2% 5,3%
Kayle 12,1% 53,1% 36,6%
Kog'Maw 2,4% 52,9% 0,4%
Vi 7,8% 52,9% 2,7%
Taric 2,1% 52,8% 0,3%
Ahri 10,1% 52,8% 5,4%
Udyr 4,5% 52,8% 3,2%
Nami 10,0% 52,7% 1,6%

 

Dnešní tabulka si prošla hrstkou změn. Dostali se sem Kayle, Vi a Taric, kteří tak nahradili Nunua & Willumpa, Mastera Yiho a Nasuse.

Předminulý měsíc se po delší odmlce do čela tabulky znovu usadil Yorick, který vévodil topu řadu měsícu. Výrazně mu tedy dopomohly změny, které se objevily v patchi 9.2. Nadále ho můžeme vidět na předních příčkách. Další obrovsky silným topařem, nebo spíše topařkou, je Kayle, které se po velkém reworku velmi daří. I její 36,6% banrate o tom značně vypovídá.

Udyr je typ junglera, který se hodí pro solo hráče. V případě nouze si zvládne ukořistit killy a split-pushováním vyhrát hru. Vi se dočkala několika úprav v patchi 9.5, díky nimž se se svým winratem vyšvihnula nahoru.

Ačkoliv poslední změna Ahri byla 10. října, i tak se jí momentálně velmi daří. To může být zapříčeněno novým systémem run, ale i úpravami několika předmětů. Každopádně její R má tři skoky, což jí umožňuje uhýbat nepřátelským skillshotům.

Sona i Nami se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Obě mají heal, tudíž si jejich marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější. Optimální volbou je například Lethal Tempo, které zvládne v potyčce nadělat značnou paseku. Z tank supportů tu protentokrát máme Tarica, který disponuje healem i štítem, a proto ho můžeme zařadit k přechozím dvěma supportům.

A na závěr tu máme marksmany. V této chvíli se významně daří Jinx i Kog’Mawovi. Kog'Maw se poměrně často hraje s runou Lethal tempo a jeho hlavním předmětem je Guinsoo's Rageblade. V momentě, kdy se nastackuje, stává se z něj stroj na zabíjení. Jinx vyniká svým herním stylem, který jí umožňuje pokovat z velmi velké vzdálenosti díky jejímu Qčku.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama