Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2018

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - duben 2018

1. 4. 2018 12:00

Kteří šampioni byli za poslední čtyři týdny nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue nejčastěji za poslední čtyři týdny. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Janna 13,2% 53,5% 5,9%
Swain 11,1% 53,5% 24,9%
Taric 6,5% 53,4% 2,2%
Warwick 12,3% 53,1% 24,7%
Shaco 8,0% 52,9% 11,5%
Singed 3,6% 52,8% 1,3%
Anivia 5,0% 52,5% 3,7%
Brand 10,3% 52,5% 14,0%
Yorick 3,1% 52,4% 2,0%
Kayle 3,2% 52,4% 0,7%

 

Do dnešní tabulky se dostali Swain, Taric, Shaco a Kayle, kteří tak nahradili Volibeara, Siona, Nami a Udyra.

Konečně se Swain dostal do ruky hráčům a oni si jsou jisti jeho herním stylem. Né nadarmo má hned druhý nejvyšší winrate, vysoký banrate a velkou popularitu. Lze očekávat nějaký drobný nerf v příštím patchi.

Kromě Swaina se na topu hraje i Yorick, Kayle a Singed. Yorick i Singed jsou poslední dobou stálicemi, ovšem Kayle si o dost polepšila. Uvidíme, jak zareaguje na změněný item Guinsoo's Rageblade.

Janna se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky ho podpoří v jeho umu. Ať už Riot pozmění systém run nebo itemy, vždy se dokáže adaptovat a získat si vysoký winrate. Naproti tomu Taric je tankem, který se spíše specializuje na engage, a pomáhá taktéž svému marksmanovi přežít na lince.

Dále tu máme Branda, který se hrává jak na pozici supporta, tak i na midu. S úpravou itemu Haunting Guise dostává nový rozměr svého poškození a tím se se řadí mezi obávané mágy zejména proti tankům.

Po dobu devítí měsíců Anivia obývá TOP 10 winrate tabulku. Ovšem i nadále má úctihodných 52,5% winrate. Jak se zdá, hráči si ji více a více oblibují.

Jungli momentálně kraluje Warwick a Shaco. Warwick je na hraní velmi jednoduchý, zatímco u Shaca si člověk musí rozmýšlet ganky.

Dlouhý čas jsme nenatrefili na nějakého marksmana. Jak se zdá, role marskmanů je vcelku vybalancovaná.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama