Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2018

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - březen 2018

4. 3. 2018 13:00 3

Kteří šampioni byli za poslední čtyři týdny nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue nejčastěji za poslední měsíc. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Volibear 9,7% 54,6% 9,8%
Sion 13,1% 54,4% 13,3%
Janna 13,0% 53,7% 5,4%
Warwick 13,8% 53,5% 23,2%
Anivia 4,6%* 53,5%* 2,6%*
Nami 9,6% 53,2% 1,2%
Yorick 3,2% 53,1% 2,1%
Brand 10,6% 52,9% 11,9%
Udyr 4,6% 52,9% 2,2%
Singed 3,3% 52,5% 0,9%

 

Do dnešní tabulky se dostali Volibear, Sion, Udyr a Singed, kteří tak nahradili Shyvanu, Skarnera, Tarica a Rammuse.

V patchi 8.4 se Volibear konečně dočkal změn a ihned jeho winrate i popularita vyskočily nahoru. Dokonce se v tabulce umístil na prvním místě!

Volibear není jediným topařem, jehož můžeme vidět v tabulce. Dalšími jsou Sion, Yorick a Singed. Jelikož se na topu hrávají především tankové, máme zde větši variaci v runách. Nejčastější výběr je z trojice Kleptomancy - Grasp of the Undying - Dark Harvest. Siona dokonce můžeme mnohdy vidět i na pozici supporta. Tato role mu mezi hráči vcelku pěkně sedla.

Janna a Nami se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky ho podpoří v jeho umu.

Dále tu máme Branda, který se hrává jak na pozici supporta, tak i na midu. S úpravou itemu Haunting Guise dostává nový rozměr svého poškození a tím se se řadí mezi obávané mágy zejména proti tankům.

Po dobu osmi měsíců Anivia obývá TOP 10 winrate tabulku. Ovšem i nadále má úctihodných 53,5% winrate. Jak se zdá, hráči si ji více a více oblibují.

Zástupcem marksmanů ani dnes není nikdo. Před dvěma měsícem jím byla Vayna, ale dostala nerf v patchi V8.2. Uvidíme, jak si Riot pohraje s marksmany a jestli některého z nich dostane na výsluní.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

 

*Z důvodu chyby jsou tato čísla jen přibližná - vztahují se k pondělí 5.3., nikoliv k neděli, kdy byla tato statistika vydána. Všem fanouškům se omlouváme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama