Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – červen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – červen 2019

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách – červen 2019

2. 6. 2019 15:15

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her v posledních dnech šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil – popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný – banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Sona 6,6% 54,0% 1,1%
Yorick 3,1% 53,9% 2,4%
Sivir 11,1% 53,8% 3,6%
Amumu 7,9% 53,8% 3,2%
Malzahar 5,4% 53,5% 6,0%
Volibear 4,7% 53,4% 1,0%
Jinx 18,6% 53,3% 4,6%
Vi 6,5% 53,3% 1,8%
Nami 7,4% 53,2% 1,0%
Garen 9,6% 53,2% 6,3%

Dnešní tabulka si prošla řadou změn. Dostali se sem Sivir, Volibear, Vi a Garen, kteří tak nahradili Tarica, Rammuse, Ahri a Kog'Mawa.

Takovým klasikem je Yorick. Ten se snad více než rok drží v této tabulce. Kdo jej hraje, určitě toho nelituje. Lehce na paty mu z topařů leze Garen, který je mezi hráče více oblíbený a mnohem jednodušší na zahrání.

Jak jsme psali v našem článku, hráči si k reworku zvolili Volibeara. To zřejmě mnohé hráče namotivovalo, aby si jej naposled zahráli a ejhle. On to zas tak špatný šampion není. Bude Riot kompletně reworkovat šampiona, kterému se daří? Není to hloupost? Každopádně Vi i Amumu jsou jungleři, které můžeme občas zahlédnout v topce.

Malzahar je jediným zástupcem midařů. Má poměrně efektivní push na lince, díky němuž může roamovat a pomáhat svému junglerovi v nepřátelské jungli. Při odchytu mu stačí použít ultimátní schopnost, která znamená téměř jistý kill.

Sona i Nami se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Obě mají heal, tudíž si jejich marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější.

Na závěr tu máme marksmany. V této chvíli se významně daří Jinx, která vyniká svým herním stylem, jenž jí umožňuje pokovat z velmi velké vzdálenosti díky jejímu Qčku. Dokonce má i velmi vysoký pickrate, což svědčí o její úspěšnosti. Sivir se pěkně vyhoupnula nahoru, natož že se s ní dlouho nic nedělo.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama