Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - únor 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - únor 2019

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - únor 2019

10. 2. 2019 13:15

Kterým šampionům se v posledních dnech dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Iron až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Akali 4,2% 39,7% 17,3%
Ryze 3,4% 43,3% 0,4%
Aatrox 3,2% 43,7% 10,2%
Azir 1,5% 44,2% 0,4%
Tahm Kench 3,0% 45,2% 0,8%
Sylas 15,5% 45,7% 27,3%
Irelia 8,2% 45,9% 11,2%
Kai'Sa 15,3% 46,1% 8,4%
Galio 3,9% 46,1% 2,6%
Rakan 3,6% 46,3% 0,5%

Dnešní tabulka si prošla řadou změn. Již tu neuvidíme Ornna, Varuse, Kalistu, Xayu a ani Trundla. Namísto nich se tu objevili Aatrox, Sylas, Kai’Sa, Galio a Rakan.

Je velmi pozoruhodné, že ačkoliv Akali dostala prvního srpna kompletní rework, stále má vyšší banrate, ale zato velmi nízký winrate. Jak to tak vypadá, buď se jedná o mechanicky velmi náročného šampiona a nebo se rework zkrátka nepovedl. Velkým zabijákem se stal patch 9.3, ve kterém dostala silné nerfy. Dokonce Plat+ má pouhý 42,4% winrate.

Sylas trpí klasickým novošampionským syndromem – vysoký pickrate, nízky winrate, vysoký banrate. Každý si ho chce zkusit a pak to tak taky vypadá.

Irelii lze vídat jak topu, tak i na midu. Toto se dělo především v kompetitivních zápasech, což okoukala spousta hráčů. Z tohoto důvodu má vysoký pickrate. Nedílnou součástí je i hráčská nezkušenost, jenž se promítá do nízkého winratu. Aatrox je další z šampionů, které je možné hrát jak na topu, tak na midu. V témže patchi 9.3 dostal nerf, a proto se zde objevil. Možnost pouze jednoho dashe utnul jeho playstyle.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Ryze se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký. Galio dosahuje svých kvalit především v týmové souhře, což bývá v rankedech problém. Nicméně i tak ho můžeme občas vidět v kompetitivních zápasech.

Jediným supportům, kterým se nedaří, jsou Tahm Kench a Rakan. Tahmova ultimátní schopnost se hodí především do sehraných týmů, jelikož dokáže sebe a svého marksmana dostat za linii nepřátel a uzavřít je tak do kleští. V ranked hrách bohužel nedokáže plně využít tohoto potenciálu. Rakanovi se aktuálně nedaří, přestože nepocítil žádný nerf.

Hned tři marksmani zmizeli z tabulky a objevila se tu Kai’Sa. Zrovna ona patří k šampionům, kteří né moc dobře prosperují z critical buildu. Zejména rework Stormrazoru, jež byl jejím hlavním předmětem, je na ní znát.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama