Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - leden 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - leden 2019

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - leden 2019

13. 1. 2019 13:15

Kterým šampionům se v posledních dnech dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Iron až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ryze 4,0% 43,4% 0,6%
Azir 1,9% 44,7% 0,4%
Ornn 4,6% 44,8% 1,5%
Akali 9,1% 44,8% 14,0%
Tahm Kench 2,7% 45,1% 0,9%
Irelia 13,3% 46,7% 27,8%
Varus 4,8% 46,8% 0,4%
Kalista 3,3% 47,0% 0,6%
Xayah 4,6% 47,0% 0,9%
Trundle 2,0% 47,1% 0,2%

Dnešní tabulka si prošla pár změnami. Již tu neuvidíme Sejuani, Nidalee a ani Nunua & Willumpa. Namísto nich se tu objevili Irelia, Xayah a Trundle.

Je velmi pozoruhodné, že ačkoliv Akali dostala 1. srpna kompletní rework, stále má vyšší banrate, ale zato velmi nízký winrate. Bohužel se její winrate od minulého měsíce příliš nezvětšil. Jak to tak vypadá, buď se jedná o mechanicky velmi náročného šampiona a nebo se rework zkrátka nepovedl. I Plat+ má pouhý 46,3% winrate.

V patchi 8.13 dostal Ornn několik nerfů, kvůli nimž se vyskytl v této tabulce. Ač je tento patch půl roku starý, prozatím se neobjevil jakýkoliv jiný patch, kde by byl Ornn poupraven. Jak se zdá, Riotu nevadí, že si nového šampiona zadupali... Irelii lze vídat jak topu, tak i na midu. Toto se dělo především v kompetitivních zápasech, což okoukala spousta hráčů. Z tohoto důvodu má vysoký pickrate. Nedílnou součástí je i hráčská nezkušenost, jenž se promítá do nízkého winratu.

Trundle je aktuálně jediný jungler, jehož můžeme vidět v tabulce. Poměrně často se hrává i na topu, takže nejde o ryzího junglera. Trundle je silný především proti tankům, kteří se ale momentálně nehrají tolik, co dřív.

Kalista je typickým marksmanem, který se tu každý měsíc objevuje. Překvapivé je, že se tu ukázal i Varus. Zřejmě hráči stále kupují předmět Guinsoo's Rageblade, který již Varusovi nepřidává tolik, co před tím, a tudíž na lince ztrácí a v teamfightech ztrácí. Xayah momentálně ztrácí ale to zřejmě kvůli předmětům, neboť v posledních několika měsících, vyjma čtyři dny zpět, kdy dostala boost na root, nebyla upravována.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Ryze se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký.

Jediným supportem, kterému se nedaří, je Tahm Kench. Jeho ultimátní schopnost se hodí především do sehraných týmů, jelikož dokáže sebe a svého marksmana dostat za linii nepřátel a uzavřít je tak do kleští. V ranked hrách bohužel nedokáže plně využít tohoto potenciálu.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama