Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – srpen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – srpen 2019

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách – srpen 2019

11. 8. 2019 18:00 1

Kterým šampionům se v posledních dnech dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil – popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál – winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Kalista 1,6% 44,4% 0,3%
Qiyana 5,8% 44,4% 8,2%
Irelia 12,1% 44,7% 9,0%
Zoe 4,1% 45,7% 3,5%
Azir 3,4% 46,0% 0,9%
LeBlanc 4,5% 46,0% 9,7%
Akali 16,3% 46,8% 14,2%
Rengar 6,2% 47,0% 3,7%
Galio 2,1% 47,2% 0,4%
Ivern 1,0% 47,3% 0,3%

Dnešní tabulka si prošla několika změnami. Nenarazíme tu již na Nidalee, Jayce a ani na Ryzeho. Namísto nich se tu objevili Zoe, Rengar a Ivern.

Nejeden měsíc se můžeme setkat s Akali, která má nejnižší winrate. Riot si s ní pohrává a balancuje ji na základě kompetitivní scény, což je kamenem úrazu pro obyčejné hráče, kteří v ní vidí ne moc úspěšného šampiona.

Po měsíci se zde drží i Qiyana. Momentální zájem o ni opadl, neboť spousta hráčů zjistila, jak moc je mechanicky náročná.

Ačkoliv se Zoe objevila v tabulce, nemusíme tolik zoufat. V Plat+ má 49,4% winrate, což tak zlé není. V Dia+ dokonce 50,8%. Očividně jí winrate kazí nižší divize. Obdobně se můžeme podívat i na Iverna, který má v Plat+ 48,6% winrate a v Dia+ 50,1%.

Irelia si potrpí na svou mechanickou zručnost, což ne všichni hráči zvládají. Veliké plus pro tyto hráče je ale její variabilita, neboť pokud jste její main, stačí si v rankedu zvolit top/mid, nebo mid/top a můžete si s pohodou hrát svoji Irelku.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jeho winrate tak nízký. Galio dosahuje svých kvalit především v týmové souhře, což bývá v rankedech problém. Nicméně i tak ho můžeme občas vidět v kompetitivních zápasech. Leblanc je poměrně situační šampion a na své si příjdou především její milovníci.

Kalista se zde v tabulce objevuje poměrně pravidelně. Pokud bychom si vzali hry, kde má v 10. minutě 0/2 (1/3,...), dosahuje pouze 29,3% winratu, což je žalostně málo. V momentě, kdy je pozadu, se jí hooodně těžko vrací zpět do hry.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama