Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - říjen 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - říjen 2018

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - říjen 2018

14. 10. 2018 12:10

Kterým šampionům se v posledních dnech dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ryze 5,5% 42,1% 0,9%
Ezreal 28,3% 44,8% 8,5%
Zoe 2,9% 45,0% 5,5%
Azir 1,8% 45,1% 0,5%
Ornn 3,4% 45,1% 0,7%
Tahm Kench 4,0% 45,7% 1,8%
Akali 8,7% 45,7% 42,0%
Sejuani 1,6% 45,7% 0,2%
Nunu & Wilum 19,1% 46,8% 3,8%
Kalista 1,6% 46,7% 0,2%

Dnešní tabulka si prošla pár změnami. Již tu neuvidíme Aatroxe a ani Iverna. Namísto nich se tu objevili Tahm Kench a Sejuani.

Jelikož Akali dostala kompletní rework, není proto divu, že má velmi vysoký pickrate a banrate, ale zato velmi nízký winrate. Ono je třeba, aby si hráči osvojili její styl a poté se její statistika srovná. To samé platí i pro Nunua & Wilumpa. Ačkoliv jsou jejich reworky ve hře delší dobu než měsíc, hráčům se očividné stále nepoddali.

V patchi 8.13 dostal Ornn několik nerfů, kvůli nimž se vyskytl v této tabulce. Posledně tu z topařů byl i Aatrox, jemuž buffy v patchi 8.18 dost vypomohly.

Sejuani můžeme v této tabulce vcelku často potkávat. Už by bylo na čase, aby ji Riot vrátil zpět do hry.

Kalista je typickým marksmanem, který se tu každý měsíc objevuje. Již třetí měsíc tu máme i Ezreala, který je momentálně velmi oblíbený. Poměrně snadno se dá hrát pasivně - skrze schopnost Q pokuje nepřátele a E si nechává na případný útěk. Hráči nepotřebují mechanickou zručnost, jako je potřeba u Dravena nebo Vayne, proto se těší takové oblíbenosti.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Ryze se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký. V poslední době klesl Zoe winrate, což je způsobeno patchem 8.16, kde dostala velké nerfy.

Jediným supportem, kterému se nedaří, je Tahm Kench. Jeho ultimátní schopnost se hodí především do sehraných týmů, jelikož dokáže sebe a svého marksmana dostat za linii nepřátel a uzavřít je tak do kleští. V ranked hrách bohužel nedokáže plně využít tohoto potenciálu.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama