Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - září 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - září 2018

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - září 2018

9. 9. 2018 12:00

Kterým šampionům se za poslední čtyři týdny dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ryze 6,5% 43,7% 1,4%
Zoe 3,7% 44,4% 11,0%
Azir 1,6% 44,7% 0,5%
Ornn 2,7% 45,4% 0,7%
Nunu & Wilump 9,6% 45,6% 13,9%
Akali 9,1% 46,1% 47,2%
Aatrox 3,1% 46,6% 8,9%
Kalista 1,7% 46,8% 0,2%
Ezreal 19,1% 46,8% 3,8%
Ivern 0,5% 46,8% 0,2%

Dnešní tabulka si prošla pár změnami. Již tu neuvidíme Sejuani ani Galia. Namísto nich se tu objevili Zoe a Aatrox.

Jelikož Akali dostala kompletní rework, není proto divu, že má velmi vysoký pickrate a banrate, ale zato velmi nízký winrate. Ono je třeba, aby si hráči osvojili její styl a poté se její statistika srovná. To samé platí i pro Nunua & Wilumpa, neboť jejich rework je mnohem čerstvější.

V patchi 8.13 dostal Ornn několik nerfů, kvůli nimž se vyskytl v této tabulce. Na topu se dále nedaří i Aatroxovi. Jak již bylo zmíněno v našem článku, v příštím patchi bychom měli očekávat jeho buff.

Takový Ivern měl vždy velice nízký pickrate, ale jeho winrate byl lehce pod průměrem. Tento měsíc si přilepšil o jeden procentní bod, ale stále to nestačí. Momentální meta hraje proti němu. Pokud se podíváme na hráče, kteří s ním odehráli alespoň 50 zápasů, Ivernův winrate činí najednou 58,0%! Lze tedy dost pochybovat o tom, že by dostal nějaký boost.

Kalista je typickým marksmanem, který se tu každý měsíc objevuje. Již druhý měsíc tu máme i Ezreala, který je momentálně velmi oblíbený. Poměrně snadno se dá hrát pasivně - skrze schopnost Q pokuje nepřátele a E si nechává na případný útěk. Hráči nepotřebují mechanickou zručnost, jako je potřeba u Dravena nebo Vayne, proto se těší takové oblíbenosti.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Ryze se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký. V poslední době klesl Zoe winrate, což je způsobeno patchem 8.16, kde dostala velké nerfy.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama