Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - červen 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - červen 2018

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - červen 2018

10. 6. 2018 13:30 2

Kterým šampionům se za poslední čtyři týdny dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci. Aktuálně se nacházíme v předsezóně, což znamená naprostý chaos ve statistikách. Mnoho šampionů vyniká s jistými runami a spousta silných kombinací se teprve objeví.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ryze 3,5% 43,1% 0,8%
Azir 1,8% 43,9% 1,0%
Kassadin 2,1% 45,1% 1,2%
Galio 2,7% 45,6% 0,7%
Pyke 23,8% 45,7% 36,2%
Gragas 2,4% 46,2% 0,3%
Kalista 1,9% 46,2% 0,4%
Kindred 1,9% 46,2% 0,4%
Tristana 9,4% 46,5% 1,6%
Sejuani 2,2% 46,8% 0,7%

Dněšní tabulka si prošla mnohými změnami. Již tu neuvidíme Nidalee, Taliyah, Poppy a Threshe. Namísto nich se tu objevili Pyke, Kindred, Tristana a Sejuani.

Pyke naskočil do hry teprve před necelými dvěma týdny a jak bývá v poslední době zvykem, hráčům se nedaří najít k novému šampionovi správný styl hraní. To se promítá i do jeho úspěšnosti.

Kassadin i Galio jsou šampioni, které jsme poslední dobou mohli vidět v profesionálních zápasech. Zejména Galio je oblíbeným šampionem Fakera, který jej hrál v nejednom zápase. Bohužel s tím se nese i chtíč hráčů, kteří se snaží kopírovat pick svých vzorů. Tito hráči si ovšem neuvědomují, že daného šampiona musí mít ohraného, a proto stahují jejich winrate.

Gragas, Kindred i Sejuani jsou jungleři, kterým se ne moc dobře daří. Ačkoliv Gragas získal v patchi 8.7 pár buffů, stále se mu nedaří zvýšit si winrate. Riot se na ně bude muset víc podívat.

Kalista a Tristana jsou jedinými zástupci marksmanů. Ostatním se daří o poznání víc. Momentálně se změnilo mnoho předmětů pro marksmany, tak příští měsíc uvidíme, komu tyto změny prospěly a koho naopak šouply na této tabulky.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Ryze se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký.

V tabulce se pak ale také nastálo vyskytují šampioni jako Ryze a Nidalee, kteří jsou svými mechanikami natolik složití, že mají úspěch hlavně v profesionálním hraní, ale v klasickém soloQ už tolik ne. Nidalee si trochu polepšila, přesto se umístila až na 16. místě.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama