Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - květen 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - květen 2018

Nejméně úspěšní šampioni v ranked hrách - květen 2018

13. 5. 2018 12:40 1

Kterým šampionům se za poslední čtyři týdny dařilo nejméně?

Reklama

V tomto článku se stejně jako před měsícem podíváme na to, kteří šampioni nejčastěji prohrávají hry v ranked hrách. Proto tyto šampiony rozhodně nedoporučujeme hrát, pokud si nejste jistí svým umem. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci. Aktuálně se nacházíme v předsezóně, což znamená naprostý chaos ve statistikách. Mnoho šampionů vyniká s jistými runami a spousta silných kombinací se teprve objeví.

V tabulce je uvedeno, v kolika procentech her působil - popularita, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate a v kolika % her jej hráči zabanovali.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ryze 4,4% 42,3% 1,5%
Azir 2,4% 43,3% 1,4%
Gragas 2,4% 44,4% 0,2%
Nidalee 2,9% 45,0% 0,5%
Kalista 1,6% 45,2% 0,3%
Galio 3,2% 45,3% 1,0%
Taliyah 1,4% 45,7% 0,1%
Kassadin 3,5% 46,4% 2,9%
Poppy 2,9% 46,7% 0,3%
Tresh 15,3% 46,8% 5,5%

Dněšní tabulka jen hrstkou změn. Již tu neuvidíme Syndru a Ornna. Namísto nich se tu objevil Thresh a Poppy.

Jak se zdá, hráči si zvykli na herní styl Kai'Sy i Zoe a zvládají svého šampiona jak na lince, tak i v týmových střetech.

Kassadin i Galio jsou šampioni, které jsme poslední dobou mohli vidět v profesionálních zápasech. Zejména Galio je oblíbeným šampionem Fakera, který jej hrál v nejednom zápase. Bohužel s tím se nese i chtíč hráčů, kteří se snaží kopírovat pick svých vzorů. Tito hráči si ovšem neuvědomují, že daného šampiona musí mít ohraného, a proto stahují jejich winrate.

Gragas a Ivern jsou jungleři, kterým se ne moc dobře daří. Ivern se řadí mezi support junglery, pro které je velmi náročná taktizace hry. Ačkoliv Gragas získal v patchi 8.7 pár buffů, winrate se mu dokonce snížil. Riot se bude muset na něj víc podívat.

Kalista je jedinou zástupkyní marksmanů. Ostatním se daří o poznání víc. Uvidíme, jestli s ní Riot něco udělá, a nebo ji ponechá na spodu tabulky.

V tabulce se ukázali midaři, kteří si svou slávu užívají především v kompetitivních zápasech. Azir i Taliyah se řadí mezi technicky nejnáročnější šampiony, proto není divu, že je jejich winrate tak nízký.

V tabulce se pak ale také nastálo vyskytují šampioni jako Ryze a Nidalee, kteří jsou svými mechanikami natolik složití, že mají úspěch hlavně v profesionálním hraní, ale v klasickém soloQ už tolik ne.

Ze zástupců supportů tu máme jen Threshe. Největším problémem tohoto šampiona je trefení se Qečkem a dále synergie se svým marksmanem.

Jelikož Poppy je silná jen proti šampionům, kteří momentálně nejsou na topu v metě, dost zaostává a není schopná si získat vyšší winrate.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte nejnižší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama