Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - leden 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - leden 2019

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - leden 2019

27. 1. 2019 13:00

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Skarner 0,6% 49,4% 0,1%
Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - leden 2019
Ivern 0,6% 51,5% 0,2%
Rek'Sai 0,7% 49,7% 0,4%
Aurelion Sol 0,8% 49,7% 0,4%
Taliyah 0,9% 50,4% 0,1%
Corki 1,5% 50,5% 0,2%
Azir 1,2% 44,4% 0,3%
Kayle 1,5% 51,7% 0,2%
Kog'Maw 1,6% 52,4% 0,2%
Singed 1,6% 50,5% 0,3%

Nováčky v tabulce jsou Kayle, Kog’Maw a Singed, kteří tak nahradili Sejuani, Kalistu a Yoricka.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad trojicí junglerů - Ivern, Rek'Sai a Skarner. Uvidíme, jestli Riot s němi něco provede a nebo je ponechá v zapomnění. Nadruhou stranu i takový Ivern je na tom dost bídně, neboť pokud hráči, kteří s ním odehráli alespoň 50 ranked zápasů, nedosahují vysokého winratu. Toto může být způsobeno začátkem sezóny, kterého se ne všichni hráči účastní.

Z topařů tu dnes máme Kayle a Singeda. U Kayle bývá zvykem, že kdykoliv dostane silný buff na předměty/runy, můžeme ji poměrně často vidět ve hře. V této chvíli přespříliš neexceluje, proto s ní hráči ani moc nehrají. Singeda můžeme zařadit do kategorie zábavných šampionů, kteří ale nehrají týmově. Jejich cílem je pushovat linky a tropit si z nepřátel srandu.

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Nadruhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích. Bohužel nemá takový carry potenciál jako například LeBlanc, a proto jej momentálně příliš nevidíme.

Corki i Azir jsou midaři, kterým momentální meta příliš neprospívá. Projevuje se to jak na jejich popularitě, tak i winratu. Vše by se mohlo otočit po změně některých předmětů. Uvidíme, jak si tito šampioni poradí s momentálními úpravami. Větších změn se dočkají AD šampioni. Musíme doufat, že Riot zacílí i na změny AP předmětů.

Taliyu můžeme zařadit jak na mid, tak do jungle. V patchi 8.23 dostala svým způsobem nerf do jungle a boost na linku. Tímto by se měla vrátit zpět tam, kam patří, a to na mid. A jak tento nerf dopadl? Taliyah má stále 63,2% pickrate do jungle a 26,8% pickrate na mid, takže se tohle Riotu moc nepovedlo...

Jediným klasickým marksmanem v tabulce je Kog’Maw. U něj platí to samé, jako u Kayle. Jelikož se nedá hrát na critical build, převažují jisté typy buildů – Guinsoo’s Rageblade - a s tím i jejich nepřekonatelná síla.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama