Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Ajkaaa

Ajkaaa

20. 4. 2021 16:00

Poslední týden s TFT: Fates!

Reklama

Zdá se to jako chvilka, co jsme se všichni seznamovali s mechanikou Chosen šampionů, byli nadšení z nových roztomilých legend a skinů na arény. Za týden se s nimi však budeme muset rozloučit. Desky v Teamfight Tactics z části pohltí temnota. Předměty už také nevypadají, tak jak je známe. Pokud jste se s TFT setem 5 – Reckoning ještě neseznámili, v tomto starším článku jsme novinky rozebrali za vás. Pro teď se však poohlédneme (i za minulými) sety, které se stále dají v TFT: Fates zahrát a můžete se s nimi na posledních pár dní probojovat k vítězství.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Chosen Duelists. Ne, nic se nezměnilo. Alespoň v nižších divizích mi hráči dají za pravdu, že se tento tým dá stále potkat a uhrát, máte-li štěstí na předměty a brzy získáte zlatou úroveň Chosen Duelist Yasua. Na první místo to možná vždy stačit nebude, tým je s téměř nesmrtelným Yasuem a nezastavitelnou Kalistou pořád zábavný ke hraní. (Pokud vám na Kalistu neskočí taková Akali...)

Strategicky se jedná o slow-roll, kdy šetříte zlaťáky a na úrovni 5, kdy ještě máte velkou šanci najít Tier 1 a 2 šampiony, hledáte Yasua, Fioru i Jaxe. Čím víc zlatých jednotek, tím lépe! Pokud rádi riskujete a našli jste třeba Chosen Duelist Fioru, můžete ji později zkusit prodat a najít Chosen Duelist Kalistu. Předměty dodávající rychlost útoků jí výrazně pomohou, ať už zvolíte Rapid Firecannon, Rageblade, nebo Hurricane. Dobrá je kombinace alespoň dvou z nich + Deathblade či jiný předmět složený z BF meče. A ač je to překvapivé, Kalista umí využít i Rabadon. Yasuovi dejte Hand of Justice, a Guardian Angel a máte téměř vyhráno.

Velkou výhodou tohoto týmu je synergie s Lee Sinem. Většina hráčů vám potvrdí, že jde o nejvíc “nevybalancovanou” postavu ve hře, protože umí jen tak svou schopností odkopnout z desky nepřítelova – normálně nezabitelného – tahouna. Proto hned po získání “trojkového” Yasua pospíchejte k úrovni 8 a legendárním jednotkám. Mimo Lee Sina je klíčovou postavou i Yone, jenž dodá Yasuovi lifesteal.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Fabled Vanguard Mystics.  Další tým, který se stále objevuje ve hře, jsou Vanguard Mystic, ke kterým se dá dobře přidat Fabled. V obrázku sice vidíme Chosen Fabled Neeko, hrát se však dá i situace, kdy je Neeko Chosen Mystic, pak stačí vyměnit třeba Shena za Cho’Gatha a máte Fabled bonus i tak.

Celá kompozice je postavená na tom, že je váš tým silně defenzivní. Je to taková jedna velká přední linie chránící Neeko, jež z pozadí uděluje hromadu poškození. Může se vám také podařit složení Vanguard’s Cuirass ze Spatuly a vesty. Využitím tohoto předmětu na Neeko dosáhnete její větší ochrany. Jinak nezapomeňte na důležitý předmět Jeweled Gauntlet. Skrz něj Neeko může kriticky zasáhnout svou schopností.

Hra se pohybuje ve standardní ekonomice – nijak moc neutrácet, mít úroveň 8 asi po fázi 5-1 a hledat Ornna se Zileanem. Je jedno, jestli potkáte Sharpshootery nebo Mages, každý nepřátelský tým bude proti vám mít co dělat.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Chosen Keepers jsou, dovolím si říct, mým asi nejoblíbenějším týmem. A nejlepší je to, že jsou stále ohromně silní! Začínáte s Chosen Keeper Elise či Rakanem a později je vyměníte nejlépe za Chosen Keeper Kennena.

Jakmile na počátku hry vidíte, že vám na lavičce sedí B.F. meč a vesta, pásek a AP v podobě Needlesly large rod, není na co čekat, protože jde o komponenty pro klíčové předměty Keeper týmu. Jak už je vám asi jasné – předměty, stejně jako pozicování, vyhrávají hru. S Morellonomiconem a Guardian Angelem na Kennenovi můžete být pozitivní v tom, že se určitě dostanete mezi top 4 místa ve hře. Dál už záleží hlavně na tom, jak rychle získáte Xayah a posledního Keepera Azira, což je legendární jednotka.

U Xayah platí, že každá Hand of Justice se počítá a přebytečné defenzivní předměty můžete skládat například na Aatroxe či Ornna, vaše tanky. Rakan se může zdát jako jedna ze slabších jednotek týmu, avšak jeho schopnost jej dělá velmi užitečným a to hlavně na počátku hry.


A protože jde o poslední článek tohoto typu pro TFT: Fates, rozhodla jsem se přidat ještě pár týmů i bez popisku, alespoň jako obrázky. Třeba vám to připomene nějaký tým, který jste dlouho nehráli a rádi si ho naposledy zkusíte ještě v normální hře. Hodně štěstí a zábavy ve hrách, příště už se uvidíme při TFT: Reckoning!

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.8

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama