Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2

Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2

Ajkaaa

Ajkaaa

27. 1. 2021 17:00

Nové třídy přebírají vedení!

Reklama

Už týden máme k dispozici nové třídy i šampiony. Meta nejlepších týmů se ještě zdaleka neustálila a většina kompozic má nyní něco do sebe. Vybrali jsme však opět pár úspěšných a zábavných kompozic, které můžete sami vyzkoušet.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2

Prvním týmem, který jsem pro tento článek vybrala, jsou Spirit Assassins. Jde o tým složený ze všech Spirit jednotek, nejdůležitější z nich je Chosen Assassin Diana. Pokud ji najdete brzy ve hře, doporučuji si tento tým zkusit. Assassinů je jinak 5, ale např. Katarinu lze nahradit jiným šampionem a Youmuu’s Ghostblade předmětem ze Spatuly.

Ekonomickou strategií je slow-roll, kdy našetříte nad 50 zlaťáků a nadbytečné pak utrácíte. V tomto případě nekupujete brzy zkušenosti, protože na úrovni 5 je ještě docela velká šance dostavět Dianu na úrovni 3. Poté se v klidu dostanete na úroveň 8, kdy váš poslední šampion bude Talon.

Podstatným předmětem je Blue buff pro Akali, bude moct “házet” jednu schopnost za druhou. Dále si na kolotoči předně vybírejte B.F. Sword a Bow – na Rapid Firecannon pro Akali, Titan’s Resolve pro Dianu, no a Infinty Edge využijí obě. Jiné AP předměty můžete dát jak Kindred, tak Katarině.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2

Žebříčku kompozic momentálně dominují mágové v různých podáních. Jedním z nich je právě Elderwood Mages tým, s tahounem v podobě Aurelion Sola a Xayah. Najít chcete Chosen Mage Annie nebo Chosen Mage Lulu. V počáteční fázi hry k mágům můžete dát jako posilu Keepery – Jarvana a Rakana. Rakan v kompozici zůstane, Jarvan bude později vyměněn za Xayah či Aureliona. Pokud se vám podaří získat Elderwood bonus ze Spatuly a Negatron Cloak, hodí se jej dát právě na Aurelion Sola.

Strategie hry je standardní, nijak moc neutrácíte, trojková se popřípadě hodí Annie, aby více vydržela. Jinak by všechny jednotky měly stačit s úrovní 2. Raději kupujte zkušenosti, úroveň 8 vám dodá větší šanci k nalezení Sola a také Ornna. Veškeré poškození by mělo záležet právě na Tier 4 drakovi, kterému pomůže Hextech Gunblade, Blue Buff a také třeba Jeweled Gauntlet. Xayah je v poškození hned za ním, ale hodí se jí dát i nějaký defenzivní předmět, jako je Guardian Angel.

Všichni mágové tak stojí schovaní za vaší přední linií v podobě Ornna, Annie a Nunu, udělují obří poškození a to hned každou schopností dvakrát za sebou. Pozor si tak dávejte hlavně na Assassin kompozice, kteří vám zábavu mohou překazit – pozice vašich šampionů jsou často klíčem k vítězství.


Nejlepší TFT týmy pro patch 11.2

Pokud bych měla určit momentálně nejsilnější jednotky ve hře, ve výčtu by se určitě objevila Kayle. Ve spojení s předměty dodávajícími rychlost útoků je neskutečným zabijákem. Využít ji můžete v kompozici Chosen Executioners. Tento tým není zrovna jednoduché zahrát, jelikož potřebujete najít Chosen Executioner Kindred. (Kayle i Xayah jsou samozřejmě ještě lepší, ale velmi málo pravděpodobné) Zpočátku budete možná prohrávat, nebo si budete muset poradit nějakým “prozatimním týmem”, jelikož Chosen Executioner jednotku nenajdete brzy. Jakmile se k vám ale dostane, jednou z nejdůležitějších věcí pro vás bude hromada luků. Bez rychlosti útoků to jednoduše nejde.

Strategií je opět standard s ideálem osmé úrovně ve fázi hry 5-1. Třetí úroveň opět není úplně důležitá, zlaťáky si nechejte spíše na zkušenosti a poté hledání posledního Divine – legendární jednotky Lee Sina.

S dostatečnou přední linkou, ve které stojí Shen, Irelia, Jax a Lee Sin, by měli vaši Executioners mít dostatek času na rozbalení všech svých es z rukávu... Nebo také prostě spoustu útoků rychle za sebou. Defenzivní předměty vám nejlépe ponese právě Shen nebo Lee Sin.


Zkusili jste si některý z týmů? Vyhráváte s jinou kompozicí? Pochlubte se v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama