Co nás čeká s Overwatch League?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Co nás čeká s Overwatch League?

Co nás čeká s Overwatch League?

Michal Kovář

Michal Kovář

7. 11. 2017 17:00 4

Kdo, jak, proč a kdy.

Reklama

První sezóna Overwatch League začíná již 10. ledna. Dvanáct účastníků z celého světa se utká o titul v lize rozdělené na dvě konference a poměří síly dvakrát do týdne. Nedočkavci se však dočkají živého představení týmů již 6. prosince. Nate Nanzer stojící za celou myšlenkou Overwatch League na BlizzConu představil mnoho novinek počínaje strukturou, herními dny a časy.

Struktura

Zápasy se budou odehrávat vždy ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli. Pro každý den je vymezen čas na tři zápasy, které jsou v průběhu týdne časově rozlosovány tak, aby bylo umožněno fanouškům po celém světě sledovat alespoň část kola v normálním čase pro jejich časové pásmo. I z toho důvodu je liga rozdělena na Atlantickou a Pacifickou konferenci. Každý tým odehraje v sezoně 40 zápasů, 20 ve vlastní divizi a 20 s týmy z druhé divize.

Atlantická:

Co nás čeká s Overwatch League?

Pacifická:

Co nás čeká s Overwatch League?

Výkony v základní části ovlivní, kdo se následně podívá do playoff a pro koho sezona skončí. Ta je mimo jiné rozdělena do 4 částí vždy po pěti týdnech, které odděluje sedm dní volna a je zakončena "malým finále" o nejlepší tým dané části. Organizace budou motivovány odměnami a prizepoolem nejen za celkové vítězství, ale právě i za umístění v průběhu sezony. Vyhrané peníze by pak měly směřovat z velké části především za hráči. Pro zápasy budou vždy stanoveny čtyři mapy z celkového osudí, stanoveného před začátkem sezóny. Některé mapy tak v OWL vůbec neuvidíme.

Opening week

Rozpis prvního herního týdne je již vylosován. Vůbec v prvním zápase OWL se proti sobě postaví San Francisco Shock a Los Angeles Valiant v Blizzard Aréně v Los Angeles, kde se první sezónu odehrají všechny zápasy. V následujících ročnících by měly týmy otevřít vlastní stadiony v místě jejich sídla, aby umožnily fanouškům pravidelně navštěvovat domácí zápasy.

Co nás čeká s Overwatch League?

Playoff

Základní část je rozdělena do čtyř částí, které se odehrají v následujících dnech:

  • Část 1: 10. ledna — 10. února
  • Část 2: 21. února — 24. března
  • Část 3: 4. dubna — 5. května
  • Část 4: 16. května — 16. června

Následně šest týmů postoupí do playoff. Oba výherci divizí, které doplní čtyři nejlepší týmy nezávisle na divizi. Ti se mezi sebou utkají v nadstavbové části hrané od 16. července až do 22. července. Dva nejlepší týmy následně postoupí do celkového finále, kde se pokusí vyhrát nejen první titul OWL ale také 1 milion dolarů. Místo konání bude oznámeno později v průběhu sezóny.

Konečnou tečku za první sezónou udělá v srpnu tzv. All-Star Weekend, v kterém se nám představí ti nejlepší z nejlepších.

Odměny za výhru

Celkový součet odměn činí 3,5 milionu dolarů, který je z poloviny určen právě pro hráče a z druhé poloviny pro majitele organizací.

  • Bonus za umístění ve finále části 1-4:
    • První místo: USD $100,000
    • Druhé místo: USD $25,000 

Celkem bude takto rozděleno 500 000 dolarů.

  • Bonus za umístění na konci základní části:
    • První místo: USD $300,000
    • Druhé místo: USD $200,000
    • Třetí a čtvrté místo: USD $150,000
    • Páte a šesté místo: USD $100,000
    • Sedmé a osmé místo: USD $75,000
    • Deváté a desáté místo: USD $50,000
    • Jedenácté a dvanácté místo: USD $25,000

Celkem bude takto rozděleno 1 300 000 dolarů.

  • Bonus za umístění v nadstavbové části:
    • Vítěz: USD $1 million
    • Druhý finalista: USD $400,000
    • Třetí a čtvrté místo: USD $100,000
    • Páté a šesté místo: USD $50,000

Celkem bude takto rozděleno 1 700 000 dolarů.

Internetová stránka OWL a vlastní aplikace:

S celosvětovým publikem je takřka nutností poskytnout fanouškům způsob, jak pohodlně sledovat svého favorita, sestřihy a zápasy. Za tímto účelem byla vytvořena nová stránka OverwatchLeague.com, která nabídne nejen živé přenosy, statistiky a rozhovory. Pokud se přihlásíte se svým Battle ID, budete se moci porovnat s profesionálními hráči a kdo ví, třeba právě ve vás dříme nová hvězda OWL.

Co nás čeká s Overwatch League?

Samozřejmostí je i vlastní aplikace, která by měla být k dispozici pro mobily před začátkem vlastní sezony. Kromě statistik nabídne taktéž i sledování záznamů či živých přenosů. Při přihlášení si budete moci vybrat svůj tým, aby vás mohla aplikace informovat o všech novinkách a výsledcích.

Co nás čeká s Overwatch League?

Dresy:

Každý tým obdrží dvě sady dresů. Domácí laděné do křiklavých barev a venkovní čistě bílé. K lepší rozpoznatelnosti a přehlednosti při hře bude kromě dresů přispívat i nový přepracovaný spectate režim, který jsme mohli vidět v akci na posledním World Cupu.

Merch:

Abyste mohli vyjádřit náklonost k některému z dvanácti týmů či obecně k Overwatch League, od 6 prosince bude k dispozici na prodej speciální merch od klasických triček až po ponožky včetně bundy, kterou měl na sobě Nate Nanzer na BlizzConu.

Co nás čeká s Overwatch League?

Sociální sítě OWL:

Který tým je ten váš?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama