[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny C & D?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek [Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny C & D?

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny C & D?

TheCloser

TheCloser

29. 9. 2018 18:00 4

Které týmy tipujete na postup ze skupin vy?

Reklama

V předchozím článku jsme si rozebrali týmy, které pravděpodobně skončí v prvních dvou skupinách, a jaké jsou jejich šance na postup. Nebudeme tedy otálet a vrhneme se na zbývající dvě skupiny.

Připomínáme, že tyto úvahy budou reálné pouze v případě, že z play-in fáze postoupí favoriti.


Skupina C

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny C & D?

KT Rolster Každá liga má svého smolaře a KT Rolster se dá považovat asi za ten nejvěrnější příklad. Již od třetí sezóny se snaží dostat na světový šampionát a téměř vždy končí na bramborových či čtvrtfinálových příčkách. Pouze v roce 2015 své domácí prokletí zvládli udolat a na tehdejších Worlds skončili ve čtvrtfinále proti KOO Tigers. Ale dost historie. Dva roky téměř nepozměněná sestava až na midlanera Ucal, který do týmu vstoupil tento rok, dělá očividně hodně a skutečnost, že by tento celek letos nedosáhl alespoň semifinále je pro všechny fanoušky i samotný tým nepřípustná. Jako slabinu týmu zvolím marksmana Deft, což se někomu může zdát skandální, protože se jedná o nesmírně nadaného hráče a často i tahouna týmu. Svůj úsudek zakládám pouze na jeho výkonech ve velkých turnajích, kde prostě a jednoduše nepředvádí to, co doma ve své lize. Tak či tak, jednoznačný favorit skupiny.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: U týmu KT Rolster vlastně ani neexistuje špatná volba, zmíním momentálně nejuznávanějšího junglera Score a jednoho z nejlepších supportů vůbec Mata. Tito hráči jsou katalyzátory svého týmu - Mata jako shotcaller a mechanicky nadaný support, Score jako zkušený jungler podávající stabilní výkony, který byl navíc zvolen nejlepším hráčem letního splitu LCK

MAD Team - Druhý postupující tým z taiwanské LMS by neměl mít v této skupině sebemenší naděje na úspěch, už jen proto, že Flash Wolves je ve finále doslova přejeli 3:0. Stejně jako u Phong Vṹ Buffalo se proto nebudu detailněji rozepisovat.

Team Liquid - Největší americká naděje na úspěch ve světovém šampionátu tentokrát není TSM ale právě TL. Marksman Doublelift se vrací na Worlds již počtvrté dohromady, a potřetí za jiný celek. Sice potvrdili dominanci ve svém regionu, ale zvládnou zrušit americkou kletbu favoritů? (totiž pokaždé, když na Worlds všichni favorizují americký tým v nějaké skupině na postup, dochází k nepovedeným tiebrakerům, či nečekaným prohrám ve skupinové fázi a diváci jsou každoročně zklamaní) Každý rok jsem věřil, ale tentokrát si myslím, že TL ze skupiny postoupit nedokážou. Minimálně kvůli midlanerovi Pobelter, který bohužel není schopen konkurovat nejlepším midlanerům na světě a hraje si tak trochu na midlanera evropských Misfits Sencuxe, který se ke konci sezóny zmohl maximálně na hrdiny jako Malzahar, Galio či Lulu, aby alespoň podpořil svého marksmana. To stejné očekávám znovu od Pobeltera, nedočkáme se tedy moc zajímavých akcí na středové lince .

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Doublelift, Doublelift, poté Doublelift a pak ještě trochu jungler Xmithie. Proč? Pokud neuvidíme ve formě marksmana TL, tak to členové amerického týmu mohou rovnou zabalit a odjet zpátky domů, jedná se totiž z 90% o jejich jedinou šanci na vítězství, vlastně všichni v tomto celku hrají kolem hvězdného Doublelifta. Xmithieho jsem zmínil zaprvé proto, že se jedná o nejstabilnějšího amerického junglera, a také proto, že na něm stojí úspěch celého týmu v early game. Pokud tedy Liquidi propadnou v prvotních fázích hry, ani Doublelift to nemusí zachránit

Kdyby G2 - Jelikož jsem G2 i EDG popisoval již ve skupině A, popíši zde konkrétněji jednotlivé matchupy obou týmů. Nedokážu si bohužel představit scénář, kdy G2 poráží momentálně nejvíce vyzdvihovaný korejský tým na Worlds. Nepokládám taiwanský MAD Team jako rovnocenné soupeře, ale překvapit evropský celek můžou, a pokud tak učiní, s G2 se pravděpodobně rozloučíme.

V zápasech proti TL očekávám valnou většinu analytiků, komentátorů i diváků na straně amerického týmu, ale zmíním tu jednotlivé matchupy hráčů a pak i samotných týmu, abych vás možná přesvědčil i o opaku:

  • TOP - I když má Impact více zkušenosti než mladý evropský toplaner, věřím spíše Wunderovi. Zaprvé za něj mluví výsledky z posledních Rift Rivals a zadruhé bude dravý a má pravděpodobně větší motivaci uspět - ukázat se v tom nejlepším světle na mezinárodním turnaji.
  • JUNGLE - Je sice pravda, že evropský jungler Jankos za sebou táhne asi nejhorší split v kariéře, ale stále je pro mě snadnější věřit v probuzení "krále firstbloodů", než v úspěch nejlepšího amerického týmu ve skupinách. Avšak zůstanu objektivní a jako lepšího hráče zvolím Xmithieho, který oproti Jankosovi ví, co to znamená být konzistentní.
  • MID - Není co řešit, nejsilnější článek G2 Perkz, proti nejslabšímu článku Pobelterovi; pokud budou G2 chytří a vybanují Pobelterovi bezpečné hrdiny typu Malzahar, očekávám velkou výhodu pro evropský celek pramenící právě z této linky.
  • BOT - Doublelift za Hjarnanem snad kromě AP hrdinů ničím nezaostává a v ostatních aspektech ho mnohonásobně předčí. Supporti jsou dle mého názoru na podobné úrovni, oba dva mechanicky nadaní a často tvořící prvotní iniciace týmu. Nejdůležitějším aspektem se zdá schopnost Hjarnana s Wadidem na lince neumírat, která by mohla zapříčinit pouze slabý náskok pro Doublelifta z early game. To by ale znamenalo, že 0/0/0 dobře nafarmený Doublelift někde potká 3/0/0 Perkze, no a můžete si domyslet, jak to dopadne. Proto tipuji, že botlane dopadne neutrálně s tím, že si Doublelift odnese více ukořistěných minionů.
  • Vítězné kondice týmů - Jankos se musí v early game soustředit na Perkze a dostat ho napřed. Pokud ostatní linky dopadnou podobně, G2 nebude zahálet a pustí se s Perkzem do potyček u draka či na midu, tak vyhrají dřív, než dojde na pořádné týmové souboje s Doubleliftem se třemi předměty. TL musí naopak hru zpomalit, za žádných okolností nedopustit, aby Perkz dostal jakoukoliv výhodu, a snažit se nějakou akcí na spodní části mapy sebrat turretu a vypomoci Doubleliftovi. V teamfightech pak mají velkou výhodu. Očekávám ale, že první scénář předčí ten druhý a G2 zvládnou oba souboje proti TL.

Kdyby EDG - Ani celek EDG se nestane pro KT Rolster konkurencí a nemá šanci je nijak překvapit. MAD Team vypadá jako snadný soupeř a přepokládám, že se na tom nic nezmění ani v jejich vzájemném duelu. Proti TL ovšem věřím EDG ještě víc než G2, už jen proto, že iBoye s Meikem mírně favorizuji proti americké dvojici - a to je spodní linka největším tahíkem TL. Neodsuzuji možnost výsledku 1:1 na zápasy mezi těmito týmy ve skupině, ale pak dojde k tiebrakeru a... no známe americké tiebrakery.

Závěrečné pořadí: 1) KT  2) G2/EDG  3) TL  4) MAD


Skupina D

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny C & D?

Fnatic - Tento rok bezkonkurenčně nejlepší západní tým má před sebou velké cíle, a já, jako jejich velký fanoušek, se budu poctivě modlit za úspěch v podobě dosaženého semifinále. Ale teď zpět k objektivitě. Letos FNC vyhráli jarní i letní split a Caps objevil svou bezkonkurenční formu nejen svými skvělými výkony na MSI. Pro Fnatic by byla ostuda, kdyby nezvládli skupinu, ale nepředpokládám, že k tomu dojde. IG se zdají jako těžký oříšek; na matchup Caps vs. Rookie se těší i fanoušci, kteří IG nefandí a pokud by ho Caps ustál, či dokonce zvládnul Rookieho přehrát, byl by to pro něj obrovský mezinárodní úspěch. Avšak midlane není jediná linka na Riftu, bohužel tedy musím konstatovat, že nehledě na matchup Caps vs. Rookie vypadá podle mě situace lépe pro IG, Fnatic ale mohou mile překvapit. Pokud se jim to povede, tak se semifinále zdá mnohem pravěpodobnějším cílem. 100 Thieves, nepatří mezi slabé týmy, avšak jejich styl v podobě pomalé early game, získávání předmětů a postupného pushování věží se s Fnatic, kteří těží v early game z potyček, nedá rovnat. A pak je tu Caps vs. Ryu, tedy konec šancí pro 100T. Proto Fnatic pravděpodobně vidím na hezké druhé místo.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Avizovaný a nesmírně nadaný midlaner Caps, na kterém bude stát hlavní část úspěchu celku. Převapením by bylo, kdyby se dominantně ukázal i marksman Rekkles, od kterého se to již očekává méně, avšak uvidíme-li je oba ve formě, Fnatic mají reálnou šanci potrápit IG.

100 Thieves - Americký celek v tomto splitu nevypadá až tak silně, jako ve splitu minulém; koneckonců postoupil jako druhý seed kvůli počtu bodů. Již jsem zmínil slabou early game, ale doufám, že se hráči 100T zaměří více na využití soupeřovy agrese v brzkých fázích hry ve svůj prospěch tak, aby slabinu přepracovali na silnou stránku.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Momentálně nejlepší toplaner západu Ssumday bude mít složitou úlohu, ale nikoliv nesplnitelnou. Každopádně pokud se na šampionátu ukáže v nejlepším, šance jeho týmu na vítězství rozhodně vzrostou. Důležitým hráčem je také support aphromoo, od kterého očekávám doplnění skvělého Ssumdaye v teamfightech (pokud do té doby 100T neprohrají) nějakou tou perfektní iniciací či individuálním přehráním soupeřů.

Invictus Gaming - Čínský druhý seed nepostoupil z prvního místa pouze proto, že se mu nepovedl poslední zápas v sérii s RNG, která skočila 3:2 pro Uziho celek. Jelikož považuji RNG za favority turnaje, tak je třeba brát sílu IG v potaz. Tomuto týmu se říká "nejkrvavější" tým v LPL, jelikož se pyšní nejkratší průměrnou dobu hry ze všech týmů z čínské ligy, a tak nás asi nemůže moc překvapit, že exceluje v early game. Považuji je za favority skupiny s tím, že Fnatic může překvapit a na cca 15-20% skupinu ovládnout.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Aktuálně nejuznávanější midlaner Rookie se obecně považuje za nejdůležitější článek tohoto čínského celku a i já se k tomuto přikláním; ovšem navíc dodávám i toplanera TheShy, který hraje nejčastěji agresivní hrdiny a je nesmírně individuálně nadaný. Zajímavé bude mimochodem sledovat, jak si s ním poradí či neporadí sOAZ nebo Bwipo na straně Fnatic.

G-Rex (popřípadě jiný postupující tým z play-in stage skupiny D) - Třetí seed z taiwanské LMS znovu nebudu více vypisovat, jelikož by se jednalo o zázrak, kdyby se mu podařilo postoupit.

 

Subjektivní pocit ohledně všech tipů: Příjde mi, že jsem tento rok byl hodně při zemi a šel jsem pro ty jistější predikce, než tomu třeba bývalo jiné roky. Pouze v případě G2 vs. TL pociťuji lehké vybočení z řady ale doufám, že i zde jsem se trefil. (Samozřejmě stále berte v potaz, že všechny predikce závisejí na postupu mnou avizovaných týmů z play-in stage; vše může být totiž ještě docela jinak)

Závěrečné pořadí:  1) IG  2) FNC  3) 100T 4) G-Rex

Napište mi, jaký máte na tyto predikce názor a jestli to vidíte podobně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama