[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny A & B?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek [Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny A & B?

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny A & B?

TheCloser

TheCloser

26. 9. 2018 18:00 4

Které týmy tipujete na postup ze skupin vy?

Reklama

Mistrovství světa v League of Legends 2018 je před námi a napětí se dá krájet; dovolil jsem si tedy vytvořit predikce rovnou na skupinovou fázi tohoto turnaje. Tipnout si, které týmy postoupí do play-offs, lze pouze v případě, že budeme předpokládat postup favoritů z play-in fáze:

  • Edward Gaming (LPL) postoupí ze skupiny A
  • G2 Esports (EU LCS) postoupí ze skupiny B – malé otazníčky, protože SuperMassive z Turecka by mohli potrápit, ale stále předpokládáme G2.
  • Cloud9 (NA LCS) postoupí ze skupiny C
  • Ze skupiny D z play-in stage je vcelku jedno, kdo postoupí, protože se bude nejspíše jednat o velkého outsidera ve skupině D ve skupinové fázi, ale pravděpodobně to bude třetí seed z taiwanské ligy LMS – G-Rex.

Postupující týmy z play-in stage budou pravděpodobně vsazeny do skupin a to následovně:

  • Ve skupině A bude buď EDG nebo G2
  • Ve skupině B musí být C9
  • Ve skupině C bude buď EDG nebo G2
  • Ve skupině D bude, jak jsem avizoval, postupující z play-in stage skupiny D, nejpravděpodobněji tedy G-Rex

Skupiny tedy vypadají takto:

  • Skupina A => FW, AFS, PVB a EDG/G2
  • Skupina B => RNG, GEN.G, VIT a C9
  • Skupina C => KT, MAD, TL a EDG/G2
  • Skupina D => FNC, 100T, IG a G-Rex

Nyní se podíváme na to, kdo by měl z prvních dvou skupin postoupit.


Skupina A

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny A & B?

Flash Wolves – Tento taiwanský celek je velmi nepředvídatelným týmem, jelikož se už mnohokrát stalo, že postoupil ze silných skupin jako první, ale v následném čtvrtfinále vypadl často s papírově slabšími týmy. Na druhou stranu, jestli si vlci podrží skvělou formu z MSI, existuje možnost, že překvapí korejské Afreeca Freecs. Stejně tak by ale mohli skončit na třetím nepostupovém místě po skalpu ze strany G2 nebo EDG.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Jednoznačně support SwordArt, který je nejstabilnějším článkem FW, a midlaner Maple, který po mnoho let podává stabilní a nutno říct že kolikrát i světové výkony. Mnohdy to byl právě on, kdo dělal obrovské rozdíly a dokázal přehrát i některé korejské midlanery (zvlášť na posledním MSI). Určitě také budeme sledovat marksmana Betty, který v MSI group stage jen těsně zaostával za Uzim a bylo u něj vidět radikální zlepšení.

Afreeca FreecsTento korejský tým bude mít letos svou premiéru na Worlds a proto je považován za nejslabší z trojice, i když postupoval jako druhý seed. Afreeca je na korejské poměry tým hodně zaměřený na early-game, často hrající přes horní část mapy se skvěle fungující dvojící toplanerem Kiinem a bývalým junglerem týmu Fnatic, Spiritem. Zároveň se ale jedná o jednoho z černých koňů celého turnaje. Jejich největší slabinou se zdá asi midlaner Kuro, který v posledních duelech LCK ligy viditelně zaostával za svými protivníky, ale i tato slabina se může zdát jen relativní, když proti vám hrají hráči jako Bdd či Ucal.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Toplaner Kiin je momentálně vyzdvihovaný jako nejlepší na světě, a svými výkony převážně na carry šampionech to jen potvrzuje. Určitě není radno vynechat ani marksmana Kramer, který je dalším velkým tahounem týmu a pravděpodobně uvidíme v každém zápase ban na jeho Swaina.

Phong V Buffalo -  Vietnamský tým, který ve finále VCS porazil CubeAdonis 3:1 bude mít v této skupině opravdu nicotné šance, aby vůbec uhrál třetí místo, proto ho nebudu detailněji popisovat. Stále ho ale není radno nikterak podceňovat.

Kdyby G2 - G2 Esports se po velmi špatné druhé polovině splitu dokázali najít až v samotném gauntletu, kde zvládli porazit Schalke 04. Jejich možný úspěch v této skupině je otázkou, jelikož G2 je sice skvělou ukázkou uceleného týmu, ale jediné, v čem doopravdy vyčnívají je stav, kdy se jim podaří využít vedení, které umí udržet a vědí, co s ním. Je ale otázkou jak zvládne Wunder hrát proti Kiinovi na topu, či jak si v jungli Jankos poradí s agresivním Spiritem. Myslím si, že souboj proti korejským AF je dost jednoznačný, ale hratelní by  pro G2 teoreticky mohli být Flash Wolves. Ti hrají podobným stylem jako G2, akorát se víc zaměřuje na teamfighty. Myslím si, že G2 mají velkou šanci proti FW uhrát alespoň hru.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Tady zůstaneme pouze u midlanera Perkz, topař Wunder je sice určitě blízko jisté čestné zmínce, avšak když příjde na lámání chleba, je to vždycky Perkz, který se stane rozdílovým hráčem. Navíc má spoustu zkušeností z mezinárodních turnajů z minulých let a bude se chtít ukázat.

Kdyby EDG - EDG je upřímně nejtěžší tým na nějaké detailnější rozebírání a predikce. Jak to tak bývá, většinou je poměrně dominantní ve své lize, tentokrát poprvé padl až do gauntlet turnaje, ale stále dokázal uhrát třetí místo v lize, kde najdeme týmy jako RNG či IG. Na světovém šampionátu však nebyl rok, kdy by EDG stabilně dokázali své výkony potvrdit. Mnohdy se ani nedostali ze skupin, a proto je k nim už každý trochu skeptický a i když stále očekává kvalitu, nebrání se ani opačnému sledu událostí. Každopádně by mohl existovat scénář, kdy by EDG dosáhli na druhé místo, pokud by iBoy prostě potahal, nedal by Bettymu šanci a EDG by poslalo FW domů.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Již zmíněný mladičký marksman iBoy se svým supportem Meiko tvoří na botlane velmi silné duo, které dosahuje vysokých kvalit a jsou tak nejsilnějším článkem tohoto týmu.

Závěrečné pořadí: 1) AFS  2) FW  3) G2/EDG  4) PVB


Skupina B (neboli skupina smrti)

[Blog] Worlds 2018 - jak by mohly dopadnout skupiny A & B?

Royal Never Give Up Již název čínského celku vypovídá o tom, že se tento tým jen tak nevzdává a zraje jako víno. Tento rok je to dokonce poprvé, co mnozí tipují právě tento čínský celek na favorita celého turnaje. Není to ale jen tak náhodou. Tento tým je dobrý snad ve všem a všude, všichni hráči jsou individuálně velmi nadaní a jako celek fungují ještě pětkrát lépe. Kdyby to nestačilo, mají ve svých řadách marksmana a supporta, kteří jsou i dohromady i zvlášť považováni za nejlepší na svých rolích, a respektované jungle duo v podobě Karsa a Mlxg. Pokud bych měl opravdu hledat slabinu, pravděpodobně bych jmenoval midlanera Xiaohu a to jen proto, že je na turnaji ještě pár o něco málo lepších midlanerů a tyto týmy by proti RNG mohly těžit právě přes mid. Jinak mluvíme o jednoznačném favoritovi skupiny.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Avizovaný marksman Uzi a support Ming jsou opravdovými klenoty svého týmu a budu hodně překvapen, jestli se objeví alespoň jedna spodní linka, která jim bude minimálně konkurovat. Uzi s Mingem jsou totiž nejen dobří na lince, ale také v teamfightech, kdy RNG hraje většinou pouze okolo Uziho. Kdyby se tedy náhodou stalo, že Uzimu se absolutně hra nepodaří, RNG by mohli mít problém i proti slabšímu týmu, ale věřte, že to se neděje.

Gen.G – Obhajující šampioni minulých Worlds měli tentokrát mnohem slabší split, ale v gauntletu ukázali, že když jde o všechno, tak do toho umí pořádně kopnout. I když si nakonec vybojovali až třetí seed, očekává se od nich o něco více, než od Afreeca Freecs. Gen.G jsou perfektním příkladem stereotypu korejského týmu, tedy klidná proaktivní hra, zaměřená na trestání chyb soupeře a perfektní znalost, kdy si mohou dovolit teamfight a kdy ne. Nedělají tedy žádná ukvapená agresivní rozhodnutí a těží spíše ze soupeřových chyb. I když víme, že zbylé dva týmy ve skupině jsou Vitality a C9, stále je Gen.G těžce favorizován na druhé místo ve skupině. Kdyby měl Korejce nějaký západní tým překvapit, byl by to jednoznačně tým Vitality se svojí agresivní early game.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Vybíral bych mezi marksmanem Ruler a dvojící junglerů Ambition a Haru. Ruler se za poslední roky vypracoval ke stálým dobrým výkonům, na které se tým může vždy spolehnout. Kombinace dvou talentovaných junglerů, kde Ambition je ten stabilnější a chytřejší a Haru víc zaměřený na carry a agresivnější, je velmi silnou zbraní, zvlášť v pozdějších Bo5 duelech.

Team Vitality – Příběh Vitality zná snad každý, kdo alespoň trochu sledoval EU LCS. V první polovině splitu pro ně šance na postup vypadala dost bídně, ale udělali změnu v sestavě, Giliuse v jungli nahradil všem známý veterán Kikis a najednou se vše obrátilo. Vitality postoupili rovnou do semifinále EU LCS z druhého místa, kde následně prohráli proti Schalke04. V souboji o třetí místo ale zvládli zdolat Misfits, a tudíž postoupili na Worlds jako druhý seed kvůli počtu bodů. Dalo by se říci, že jsou taková dětská verze Afreeca Freecs, snaží se o podobný průběh hry, ale Afreeca je ve všem mnohem jistější a lepší. Vitality mají v této skupině pouze pramalou naději vůbec nějak překvapit, ale dle mého názoru větší, než kdyby na jejich místě byly týmy jako Schalke 04 či G2. Přeci jen jsou velmi nepředvídatelní a mají v záloze spoustu ojedinělých picků a kompozic, nad kterými bdí jejich švédský trenér YamatoCannon.

  • Nejdůležitější hráč/hráči: Jednoznačně Kikis, jehož forma bude pro možný úspěch Vitality alespoň v jednom zápase se silnějšími celky klíčová. Pokud bude agresivní a povede se mu early game, mají Vitality šanci. Musí ale zvládnout svůj snowball, udržet ho až do konce a nedělat chyby.

Cloud 9 – I když si myslím, že Cloud 9 je silnějším celkem než Vitality ve vzájemném duelu, dávám přeci jen Vitality větší šanci porazit korejské a čínské velikány. Tento celek má sice hodně zkušeností v midlanerovi Jensen a marksmanovi Sneaky, ale tito hráči jsou o něco slabší, než carry hráči zmíněných týmů mimo Vitality, a proto nevidím, kde by se mohl zázrak celku C9 povést. Jedinou možností je pro mě toplane, kde v ostatních týmech nejsou zas tak šílená jména a Licorice by teoreticky mohl potahat za nějakého carry šampiona typu Aatrox či Gangplank.

Pokud tedy počítám s tím, že C9 urve oba zápasy proti Vitality a Vitality se jednou povede zvítězit proti korejskému celku, stále stavím C9 před VIT.

Závěrečné pořadí: 1) RNG  2) GEN.G  3) C9  4) VIT

Příště se podíváme na zbylé dvě skupiny. Napište mi, jaký máte na tyto predikce názor a jestli to vidíte podobně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama