Změny v EMEA Masters, česká liga obdrží v létě slot do hlavní části
i Zdroj: lolesports
eSport League of Legends Článek Změny v EMEA Masters, česká liga obdrží v létě slot do hlavní části

Změny v EMEA Masters, česká liga obdrží v létě slot do hlavní části

Reibl

Reibl

6. 3. 2024 14:23

Letošní ročník EMEA Masters se dočká řady změn. Jarní část turnaje proběhne v rámci dvou týdnu, v létě nás čeká nový formát a offline finále v Mnichově.

Reklama

EMEA Masters je místem, kde se mohou talentovaní hráči z různých koutů EMEA regionu ukázat a poměřit síly se zahraničními celky. Letos nás opět čekají dva turnaje - jarní a letní.

Jarní EMEA Masters se bude konat od 15. do 28. dubna. Jde o kratší časové okno, avšak formát i počet her se nemění. Opět nás tedy čeká play-in fáze, skupiny a playoffs. V uplynulých letech získala česká liga 2 sloty do play-in fáze. Konkrétně nás zastupovala eSuba a Entropiq. Modře zbarvená organizace dokázala postoupit z play-in až do hlavní části.

Aby se turnaj stihl odehrát během dvou týdnů, má probíhat více zápasů současně. Počet her se ale nemění.

Změna formátu pro léto

V létě ale EMEA Masters oživí nový formát. Opět se turnaj rozdělí na tři části, přičemž změnou si projdou všechny fáze. Zvýší se celkový počet účastníků z 28 na 38 týmů. Hned 13 celků získá místo ve skupinách. Půjde o vítěze 13 regionálních lig, kam patří i české Hitpoint Masters. Vítěz ze Svitav tak poputuje rovnou do skupin na EMEA Masters.

Formát letní části EMEA Masters
i Zdroj: lolesports
Formát letní části EMEA Masters

Ostatních 24 celků bude se utká o zbylá 3 místa. Formát úvodní fáze turnaje pojmenované jako Last Chance Qualifiers zatím není známý.

Skupinová část se odehraje formátem GSL s Bo3 sériemi. Dva týmy z každé GSL skupiny postupují do playoffs, které se oderaje v double-elimination formátu. Celky z prvních míst ve skupinách získají místo v horní části pavouka. Všechny zápasy kromě lower bracket finále a grandfinále jsou Bo3. Zmíněné dva duely budou Bo5.

Grandfinále letní části se odehraje offline v Mnichově před finále LEC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama