Změna řazení a pojmenování rolí
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Změna řazení a pojmenování rolí

Změna řazení a pojmenování rolí

derk

derk

20. 7. 2013 10:06

Riot se rozhodl změnit řazení šampionů, aneb AD Carry už není AD Carry. Více uvnitř.

Reklama

Celé změně předcházelo hlavně to, aby byly nové role více přijatelnější a pochopitelnější pro nováčky. Jistě uznáte, že "Střelec" nám řekne více než "AD Carry". Ještě než si představíme nové kategorie šampionů, pojďme se podívat na rozdíl mezi

rolí

a

pozicí

.

Role

Jde o úlohu,. kterou daný šampion plní. O možnosti, které nabízí týmu, o styl jeho hraní. Když si vezememe kupříkladu Kha'Zixe, jeho role je assassin. A je jedno, jestli se hraje na midu, na topu nebo v jungli.

Pozice

Pozice je označení pro místo, kam může daný šampion jít a kde může být v lane fázi. Jsou šampioni (např. zmíněný Kha'Zix), kteří mohou hrát na několika různých pozicích, i když jejich hlavní úlohou (tedy rolí) je vždy to samé.

A teď už se můžeme podívat na nové názvy rolí šampionů i s příklady.

Assassin

(Vrah/Zabiják)

Jde o obratného šampiona, jehož hlavní úlohou je zabít nebo vyřadit z boje "cenné cíle". Pro správné zahrání této role je důležité počkat na správný moment a potom zaútočit. Assassini využívají moment překvapení.

Fighter

(Bojovník)

Jde o bojovníka na blízkou vzdálenost, který nabízí jak ofensivní, tak defensivní možnosti. Mají méně kontrolovacích schopností než tanci a méně poškození než assassini, ale na druhou stranu tvoří jakýsi zlatý střed mezi těmito dvěma rolemi.

Mage

(Mág/Kouzelník)

Mágové jsou v naprosté většině zaměření na delší vzdálenost. Před klasickým fyzickým poškozením dávají přednost magickým schopnostem. Mezi jejich širokou paletu schopností patří většinou nějaký druh CC (crowd control), druh AoE (Area of Effect) poškození a velmi silná ultimátka, která může změnit průběh celé hry.

Marksman

(Střelec)

Též zámý jako AD Carry, šampion, který patří do této role se zaměřuje na čistě fyzické zranění. V naprosté většině případů jde o postavu, která je long range (tedy na dálku) a největší poškození dává svými základními útoky. Exceluje hlavně v pozdních fázích hry.

Support

(Support/Podpůrce)

Překlad se hledá poměrně složitě, nicméně můžete si pod pojmem support představit i buffera, léčitele a další. Jde o postavy, které pomáhají ostatním a do toho mnohdy umí také škodit nějakou formou CC nepřátelům. Snaží se vytvářet příležitosti pro své spoluhráče, záplatovat ty pro soupeře a třeba i umřít jen proto, aby přežil jejich spoluhráč.

Tank

(Tank)

Již podle označení této role jde o šampiony, kteří jsou velmi odolní, stojí v první řadě a mnohdy i začínají boje. Jejich úkolem je buďto vyřadit cenné cíle nepřátel z boje anebo se naopak starat o své "křehčejší" spoluhráče a chránit je před nepřáteli.

Jak se vám nové změny líbí? Upřednostňujete spíše starý systém rozdělení šampionů a rolí nebo tento nový?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama