Základní část LCS ovládli Cloud9, Doublelift zažil perfektní víkend
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Základní část LCS ovládli Cloud9, Doublelift zažil perfektní víkend

Základní část LCS ovládli Cloud9, Doublelift zažil perfektní víkend

Reibl

Reibl

18. 3. 2023 14:43

Známe šest týmů, které se podívají do playoffs.

Reklama

Nezdar Teamu Liquid i velký comeback dua Bjergsen a Doublelift. Základní část LCS je za námi a poslední tři dny nabídly několik napínavých duelů. Kdo si zajistil místo v playoffs?

Souboj o postupové pozice

Dohrávka základní části LCS trvala tři dny a zraky diváků se upíraly na dva souběžně probíhající souboje. Ten první probíhal mezi Cloud9 a FlyQustem, přičemž jeden z celků si měl zajisti první místo v tabulce. O dost zamotanější boj probíhal na čtvrté až osmé pozici. O postup do playoffs se totiž pralo několik týmů a pro dva z nich zde nebylo místo.

Nejhorší startovací pozici měli Team Liquid. Celek postavený okolo korejských hráčů sice zvládl duel proti Dignitas, následně ale tým zaváhal se CLG, což víceméně rozhodlo o nepostupu.

Trojice TSM, CLG a 100 Thieves se prala o dvě další postupová místa. 100 Thieves v přímém duelu s TSM hned ukázali, kdo má v šatníku pořádnou řadu trofejí. Dvojice Doublelift a Bjergsen úřadovala a připsala si výhru. Šance TSM pak zpečetila výhra CLG nad TL. Teoretické šance byly pryč.

Základní část LCS ovládli Cloud9, Doublelift zažil perfektní víkend

Jenže zde jízda těchto týmů nekončila. 100 Thieves si připsali tři výhry a díky velkému zaváhání Golden Guardians a špatným výkonům EG (celek má Covid a hraje z domova) šli do tiebreakeru. Finální skóre 5:0 za tři dny katapultovalo Doublelifta nejen na třetí místo v tabulce (ze sedmého), slavný marksman si zároveň připsal ocenění MVP týdne. TSM a Team Liquid tak mají po jarním splitu, spolu s Immortals a Dignitas.

Dva duely prvních týmů

FlyQuest a Cloud9 se utkali hned ve středu večer a vítězně z tohoto klání vzešli mráčci. Avšak překvapivé zaváhání Blaberova týmu proti CLG nahrálo na odvetu v tiebreakeru, který se konal v sobotu v noci. Zde úřadoval Berserkerův Draven, který se zřejmě chtěl vyrovnat svému oponentovi Princovi. Ten o den dříve slavil pentu proti TSM. Cloud9 tak berou první místo, FlyQuest druhé.

Playoffs odstartují zápasy v upper bracketu. První nastoupí FlyQuest proti 100 Thieves, v pátek pak Cloud9 proti CLG. Na poražené celky čekají GG a EG v losers’ bracketu.

Základní část LCS ovládli Cloud9, Doublelift zažil perfektní víkend

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama