Začíná LCS, po odkladu kvůli stávce odstartuje letní split souboj účastníků MSI
i Zdroj: Stefan Wisnoskil/Riot Games
eSport League of Legends Článek Začíná LCS, po odkladu kvůli stávce odstartuje letní split souboj účastníků MSI

Začíná LCS, po odkladu kvůli stávce odstartuje letní split souboj účastníků MSI

Maarty

Maarty

14. 6. 2023 15:07

Po nečekané stávce a odkladu ligy se s klidným srdcem můžeme vrátit ke sledování americké scény a tamních nejlepších týmů, které letos doplňuje nová organizace NRG. V tomto článku se podíváme na to, co se mezi jednotlivými splity událo.

Reklama

Rozloučení s legendou

Jedno z nejtěžších rozhodnutí zveřejnil legendární midař americké scény Bjergsen. Ten se podruhé a nejspíše i naposled rozloučil se svými fanoušky a rolí profesionálního hráče. V týmu 100 Thieves jej nahradí korejský hráč Quid, který působil v druholigovém týmu organizace Gen.G.

Překopané EG a odchod CLG

Další nečekanou změnou pak bylo propuštění téměř celého týmu Evil Geniuses, který podle českého ex-hráče a trenéra Aleše „Freeze“ Kněžínka trpěl finančními potížemi, což i podtrhoval následný odchod organizace CLG a prodání LCS slotu nebo stávka americké ligy.

Region je vyrovnanější než když jindy i díky příchodům dalších korejských hráčů do jednotlivých týmů. Jarnímu splitu kralovaly týmy Flyquest, Cloud9 nebo Golden Guardians. Uvidíme jestli americká dvojka konečně dokáže ukořistit svou trofej nebo C9 bude pokračovat ve své sérii vítězství. Kompletní přehled následujících zápasů i výsledků najdete na esportovém přehledu. Liga začíná už dnes večer od 23:00 hodiny kdy první zapas otevírají nejlepší dva týmy a američtí zástupci na MSI Cloud9 a Golden Guardians.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama