XL se dokázali jako první kvalifikovat do play-off, Fnatic prohráli úvodní zápas proti SK Gaming
i Zdroj: Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek XL se dokázali jako první kvalifikovat do play-off, Fnatic prohráli úvodní zápas proti SK Gaming

XL se dokázali jako první kvalifikovat do play-off, Fnatic prohráli úvodní zápas proti SK Gaming

Maarty

Maarty

18. 7. 2023 14:12

Včera skončily první skupinové zápasy, ve kterých uspěl Patrik se svým týmem XL. V sobotu dokázali společně porazit MAD Lions a včera postoupit na úkor týmu SK. Na druhou stranu Fnatic předvedli proti SK slabý výkon a nyní musí vyhrát oba následné zápasy, aby pro ně sezóna neskončila.

Reklama

MVP Irrelevant

Mladý topař týmu SK Gaming v obou mapách si dokázal svůj protějšek jednoduše namazat na chleba. Jeho dominantní výkon spojený s lepší týmovou hrou zajistil SK jednoznačnou výhru 2-0, zatímco favorizovaní Fnatic tak nechali všechny fanoušky v šoku.

I přes sympatické pokusy junglera Razorka a botlinky Fnatic jsme se tak nepodívali ani do třetí mapy. Legendární evropský tým má nyní týden na to, aby vyřešil své problémy a vyzval (jako v minulém splitu) MAD Lions ve vyřazovacím zápase.

Dominance G2

Jak už nadpis napovídá, evropská jednička ve skupině nepustila jedinou hru a s přehledem se dostala do play-off výhrou nad týmem KOI a BDS. Kromě dominantního skóre ale celek ukázal i odlišné styly hry a krom rychlých výher přišly na řadu i pomalé a kontrolované mapy. 

Celý rok G2 doposud vypadal jako zkoušení nových týmových kompozic a nyní, kdy se blíží konec letního splitu a připravuje se světový šampionát, tak G2 vypadá jako zatím ta nejsilnější soupiska, kterou v Evropě momentálně máme.

Patrikova nejúspěšnější sezóna

V pondělním zápase SK proti XL byly výkony obou celků hodně vyrovnané. XL nakonec dokázalï ukořistit vítězství a v uvozovkách si zajistili pomyslné druhé místo v žebříčku. Podle Patrikových dosavadních výkonů jde vidět, že nechce pustit šanci poprvé v životě dosáhnout na finále LEC.

Musíme si ovšem nalít čistého vína o ostatních hráčích. Ano, Peach je nový korejský talent, který se svým Lee Sinem převedl jeden z nejsolidnějších výkonů v tomto roce, je ovšem nutné podotknout, že na jiných hrdinech není tak přesvědčivý. To samé představuje v tento moment i Abbedagge, který má silné chvilky, ale zároveň i těžké prohry v nichž jednoznačně nestačí na svého soupeře.

Vyřazovací zápasy se vrátí v sobotu večer a my uvidíme, pro jaké organizace možná skončí letošní kompetitivní rok. Kompletní výsledky z tohoto týdne najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama