eSport League of Legends Článek Worlds se uskuteční později, známe místo konání

Worlds se uskuteční později, známe místo konání

Reibl

Reibl

23. 4. 2023 10:50

Riot letos nelenil a představil a odhalil s dostatečným předstihem data a místa konání největšího turnaje v League of Legends. Worlds se poprvé od roku 2018 podívá do Koreji a finále se uskuteční v největším krytém stadionu v zemi.

Reklama

Letos si na Worlds počkáme o něco déle. Světový šampionát se totiž posouvá o pár týdnů z důvodu konání Asijských her, které proběhnou od 23. září do 8. října.

Worlds v zcela novém formátu odstartuje play-in částí od 10. do 15. října v LoL Parku v Soulu. Zde se pravidelně hraje korejská liga LCK.

O pár dní později začne Swiss fáze. Týmy se přesunou do nedaleké KBS Areny v tomtéž městě. Swiss část turnaje se uskuteční ve dvou intervalech. Úvodní zápasy naladíte mezi 19. a 23. říjnem, o postupujících do playoffs se rozhodne mezi 26. a 29. říjnem.

Následovat bude čtvrtfinále. Celky se přesunou do Sajik Indoor Gymnasium v Busanu. Začátek playoffs čekejte mezi 2. a 5. listopadem.

Semifinále nás čeká o týden později, tedy 11. a 12. listopadu.

Dva nejlepší týmy se poté vrátí do hlavního města. Na stationu Gocheok Sky Dome v Soulu svedou závěrečnou bitvu o Summoner's Cup dne 19. listopadu.

Finálový stadion je původně určený na baseball s kapacitou okolo 16 tisíc diváků. Pro potřeby koncertů a podobných akcí se do hlediště vejde až 25 tisíc diváků. O epickou podívanou jistě nebude nouze.

Lístky budou k zakoupení ve třech vlnách. Do Play-in části je seženete 10. července, na Swiss skupiny půjdou do prodeje 19. července a pro playoffs 2. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama