Worlds 2023 - celkový přehled
i Zdroj: LoL Esports / Riot Games
eSport League of Legends Článek Worlds 2023 - celkový přehled

Worlds 2023 - celkový přehled | Kapitola 2

Reibl

Reibl

8. 10. 2023 15:17

Seznam kapitol

1. Základní informace 2. Formát a výsledky 3. Soupisky týmů 4. Pick'em, komentátoři a média

Svátek League of Legends esportu je tu. Světový šampionát letos po pěti letech opět zavítal do Koreje a přináší zcela nový formát. Celkem 23 týmů se utká o nejcennější trofej od Riotu. Na vítěze navíc čeká slušná finanční odměna a zvěčnění ve hře v podobě na míru vytvořených skinů.

Reklama

Formát

Do play-in části bylo nalosováno 8 celků, které se utkají v double-elimination pavoukovi. Nejlepší dvojice postoupí do swiss stage.

Princip swiss stage je jednoduchý. Celkem 16 týmů se vždy střetne v duelu s celkem, který má aktuálně stejné skóre. Pokud tým dosáhne na 2 výhry, nebo prohry, další zápas odehraje ve formátu Bo3 dokud potřetí neprohraje (tím pádem končí na turnaji), nebo potřetí nevyhraje (a postoupí do playoffs).

Samotné playoffs se oproti loňsku nemění. Nejlepších 8 týmů si zahraje v single-elimination bracketu proti sobě vždy v Bo5 sérii. Podrobně jsme se formátu věnovali ve starším článku.

Nový formát Worlds přehledně
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Nový formát Worlds přehledně

Během letošního ročníku Worlds uvidíme zbrusu nový formát, který přinese prvky jako dvojitá eliminace nebo Swiss stage. V…

16. 9. 2023 11:13

Výsledky

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama