Vzdělávací centrum
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Vzdělávací centrum

Vzdělávací centrum

derk

derk

28. 8. 2012 07:52

Níže následují články, texty, guidy, seriály a theorycrafting od těch nejzkušenějších hráčů u nás.

Reklama

Pevně věříme, že se jedná o ideální pomoc jakémukoliv nováčkovi, ale i hráči, kteří již nějaké zkušenosti má a chce se dostat o kus dál. Nebo ho prostě jen zajímá, co si ostatní lidé myslí o určité roli či postavě.

Tento "rozcestník" vznikl hlavně kvůli tomu, že články i novinky časem zapadnou prachem a i když byly velmi populární ve své době, zpětně se k nim mnoho lidí nedostane. A samozřejmě noví návštěvníci o nich nemají ani ponětí. Zároveň

jde o první a jediný takový seznam v ČR a na Slovensku

. Články a texty budou i nadále přibývat a tato stránka bude pravidelně aktualizovaná. Takže si ji uložte do oblíbených a občas se podívejte, co je nového!

Všechny články jsou napsané hráči, kteří mají průměrně 2000-2100 rating v solo queue a danou roli mainují. Navíc patří mezi nejznámější hráče oné role u nás, takže se nemusíte bát, že by byly články špatné nebo napsané od nezkušených hráčů.

NÁZVY ČLÁNKŮ

- názvy článků jsou psány oranžovou barvou a to proto, že to jsou linky. Tudíž pokud vás něco zaujme, stačí kliknout na nadpis a automaticky se dostanete na zmíněnou stránku. DOPORUČENO - toto označení je uvedeno u článků a guid, které jsou nějakým způsobem důležité a zásadní. Najdete to hlavně u všech seriálů na určitou roli (čili na AD, Support, Mid, Top a Jungle) - u těchto článků chci upozornit, že jde o vícedílné pořady, které píše ten samý hráč. Daná role je tam probrána do sebemenších detailů. Potom jsou ještě tři položky, které si vysloužily toto označení - rozbor rozdílů mezi East a West serverem, videotutoriál na hru League of Legends a Jak se stát lepším hráčem (rovněž vícedílný seriál).  Texty označené touto známkou patří určitě mezi nejkvalitnější a nejpropracovanější u nás a proto je všem doporučujeme. RECENZE NA LOL - tray

 DOPORUČENO

Obecné a základní informace o hře League of Legends. Ideální zejména pro lidi, kteří LoL nikdy nehráli a přemýšlí, že ho vyzkouší. Podrobné seznámení s cílem hry, systémem hraní, herním klientem a dalšími věcmi.

ELO HELL - REALITE NEBO FIKCE?

- Bhaalspawn

Text pojednávající o známém úsloví "elo hell". Je to skutečné nebo ne? A pokud ano, co se dá dělat, abychom tolik netrpěli? Bhaalspawn toto téma krásně rozebral a pár užitečných rad je i v komentářích.

EAST VS WEST

- derk

DOPORUČENO

Dlouho omílané téma - jaký server je lepší a proč? Velmi podrobný rozbor obou serverů, jejich pro a proti. Vysvětlení, proč je lepší zůstávat na Eastu, pokud nepatříte mezi hráče, kteří mají velmi vysoký rating v solo queue nebo v týmu.

ROZDĚLENÍ SCÉNY - EAST A WEST

- derk

Dodatek formou blogu k minulému tématu od autora.

GAMEPLAY NATURE NE/W

- Guard

Podrobný rozbor toho, jak se hraje na eastu postavený do kontrastu s hraním na westu. Je to všude stejné? Není, a proč se dočtete uvnitř.

JAK VYHRÁT TEAMFIGHT? AURA ITEMY!

- araged

DOPORUČENO

Hodně podrobný a zajímavý text ohledně aura itemů. Jaká je jejich opravdová cena a kdy se vyplatí je kupovat?

LIFESTEAL

- Setorein

Velmi zajímavý rozbor lifesteal itemů (převážně pro junglery a bruisery). Věděli jste, že lépe než wriggle vychází bilgewater cutlass? Přečtěte si další názory (podložené argumenty!).

BETTER NERF IRELIA

- Mozilla

Better nerf Irelia už je legendární hláška, používaná řadou lidí. Na jednu z jejích změn tady máme Mozillovo vyjádření, kde vysvětluje proč je Irelia silná jak na lajně, tak v teamfightech a proč bude i nadále velkou hrozbou.

JAK SE STÁT LEPŠÍM HRÁČEM

- derk (3 díly)

DOPORUČENO

JAK SE STÁT LEPŠÍM HRÁČEM 1JAK SE STÁT LEPŠÍM HRÁČEM 2 JAK SE STÁT LEPŠÍM HRÁČEM 3

Toto byl vůbec první seriál u nás na webu. Jde o podrobný návod jak se zlepšit, jak zvednout elo, jednoduché, ale funkční tipy do solo queue i premadů. Vhodné hlavně pro úplné nováčky a hráče, kteří se delší dobu potácí na stejném ratingu a myslí si, že mají na víc.

MOTIVAČNÍ DOUPĚ

- blog by derk

Motivační článek spojený s League of Legends. Pokud jste ještě někdy nečetli nějakou motivační knihu, určitě si tento článek přečtěte. Třeba se vám to bude líbit a možná to i některým z vás změní život.

AD CARRY

COMBA AD CARRY + SUPPORT

 - Freezecz (2 díly)

COMBA AD+SUPP 1 COMBA AD+SUPP 2

Rozbor jednotlivých kombinací na bot lajnu. Jak a proč fungují, psáno z pohledu zkušeného ADčka.

SUPPORT

SUPPORT - ÚVODEM

- Ducki

Pěkný základní rozbor supporta a stylu hry, jakým by se měl hrát. Dozvíte se všechno potřebné o této roli.

AMA - FRAGGER

- fragger

"Ask me anything" od nejspíše nejzkušenějšího hráče u nás vůbec. Jde o fraggera, který se pohybuje nad 2300 elo na Westu a jako jediný u nás má zkušenosti s hraním na té nejvyšší westovské scéně vůbec (dříve hrál se Sleperem). Podívejte se do komentářů.

SUPPORTÍME

- Darth (3/x dílů)

DOPORUČENO

SUPPORTÍME 1SUPPORTÍME 2SUPPORTÍME 3

Vícedílný seriál zabývající se hrou supporta. Podrobný popis stylu hry, run, masteries, vhodných item buildů a podobně.

MID LANE

MID OR FEED

- derk (3/x dílů)

DOPORUČENO

MID OR FEED 1MID OR FEED 2MID OR FEED 3

Velmi rozsáhlá a podrobná guide o mid lajně. Pomůže určitě i lidem, kteří se její hře již nějakou dobu věnují. Vhodné pro všechny lidi, od absolutních nováčků až po zkušenější hráče. Jde o dlouhodobý seriál, nové díly máte možnost vidět na tryhardu.

JUNGLE

VÍTEJTE V JUNGLI!

- fof0t (7/x dílů)

DOPORUČENO

VÍTEJTE V JUNGLI 1VÍTEJTE V JUNGLI 2VÍTEJTE V JUNGLI 3VÍTEJTE V JUNGLI 4VÍTEJTE V JUNGLI 5VÍTEJTE V JUNGLI 6VÍTEJTE V JUNGLI 7

Zatím nejrozsáhlejší a nejpodrobnější guide u nás na webu. fof0t se tohoto díla ujal velmi dobře a dokázal napsat již několik dílů. Určitě se podívejte na všechny, protože je to sepsané velmi vtipně, čtivě a hlavně vám to něco dá.

BECOME THE GANGSTER U ALWAYS WANTED

- vikes

Článek čistě o gankovaní. Je napsán velmi podrobně, šipky znázorňují všechny možné i nemožné ganky. Dobré vysvětlení proč se gank vyplatí či ne.

AN AVERAGE GAME IN THE JUNGLE

- vikes

Co je důležité při hraní v jungli. Na co si dát pozor, čeho se vyvarovat a naopak co dělat.

TOP LANE

GANK TOP

- bhaalspawn (3/x dílů)

DOPORUČENO

GANK TOP 1GANK TOP 2GANK TOP 3

Podobně jako u ostatních konkrétních rolí, je tento článek rozdělen na více dílů. Podrobně a objektivně popisuje styl hry na top lajně.

ALISTAR

- vikes LEONA - Ducki MAOKAI - vikes NOCTURNE - fof0t 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama