Výzva Kia EV6 GT #tiltproofchallenge
i Zdroj: Kia
Extra Článek Výzva Kia EV6 GT #tiltproofchallenge

Výzva Kia EV6 GT #tiltproofchallenge

Komerční sdělení
9. 9. 2023 11:52

Nejnovější video ilustrující spolupráci Kia Europe s pořadateli evropského šampionátu League of Legends EMEA European Championship (LEC) zachycuje čtyři hráče ve sportovním modelu Kia EV6 GT s cílem zjistit, zda si zachovají svůj ‚tilt-proof‘ přístup (přibl. „vyprovokovatelnost“). V herní terminologii se výrazem ‚tilt‘ označuje stav ‚vzrušení‘ nebo ‚rozčilení‘, zatímco ‚tilt-proof‘ znamená schopnost zůstat klidným i za situací, kdy se něco nedaří podle našich představ.

Reklama

Výzva ‚Kia Tilt-Proof Challenge‘ spočívala v jízdě s profesionálním jezdcem-kaskadérem na uzavřené trati. Několik kamer a senzorů měřilo tepovou frekvenci tvůrců herního obsahu a současně sledovalo jejich mimiku s cílem odhalit příznaky ‚tiltu‘ ve formě emocí. Výsledky je možné zhlédnout pod hashtagem #tiltproofchallenge.

Imunita vůči ‚vyprovokování‘ nebyla prokázána u žádného z hráčů

Ve dvouminutovém videu se představují streameři @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki a @Romainjacques, jakož i testovací vozidlo a vlastní pojem ‚tilt-proof‘. Záběry ze sportovní jízdy s EV6 GT, prokládané lapáním po dechu, jekotem a srdečním tepem hráčů, vytvářejí atmosféru nabitou energií, kterou ještě zdůrazňuje dramatický hudební doprovod. Role moderátora pro LEC se chopil někdejší lékař Medic, který vysvětlit principy fungování výzvy s cílem zjistit, zda se hráči ‚nechají vyprovokovat‘.

První účastníkem výzvy je Romain Jacques, francouzský tvůrce obsahu pro Team BDS. Vyráží s flegmatickým klidem, avšak pod tlakem mimořádně hutné akcelerace se uchyluje ke klení, které se samozřejmě počítá jako ‚tilt‘. Dalším na řadě je Daniel Broekmann, německý streamer pro NNO a Eintracht Spandau. Při rozjezdu EV6 GT zaznamenává kamera jeho vyvalené oči a úzce sevřené rty, což jej diskvalifikuje z dalšího pokračování. Jorge Casanovas, španělský streamer pro Team Heretics, se na výzvu připravuje meditačním dechovým cvičením, avšak při prudké akceleraci EV6 GT se neubrání výkřiku. Zřejmě vůbec nejtěžší je výzva pro Carmen Sánchezovou, další španělskou streamerku pro Team Heretics, která se při řezání ostrých zatáček chichotá, ječí a křičí.

Všichni čtyři hráči vystupují z EV6 GT viditelně otřeseni a popadající dech, zatímco video končí otázkou k divákům: „A co vy? Zachováte si ‚tilt-proof‘ přístup?“

Hráči komentují ‚inspirující‘ výzvu

Účastníci měli po natáčení možnost sami pohovořit o svých zkušenostech s jízdou v EV6 GT. Carmen Sanchezová (@Carmensandwich) uvedla: „Je neuvěřitelné, že mi Kia umožnila se této výzvy zúčastnit. Akce tohoto typu jsou v herním světě velmi inspirující – a upřímně řečeno, jízda v EV6 GT byla pro mne na hranicích možností!“.

„Jízda v KIA EV6GT je jedinečným zážitkem na samotné hranici možností.“

„Byla tu super zábava. Bylo mi jasné, že to bude náročná výzva kvůli té vysoké rychlosti, ale že tolik, to jsem zase nečekal,“ uvedl Jorge Casanovas (@Werlyb). „Myslím, že Kia EV6 GT je evidentně postavena na emocích, které nelze udržet po kontrolou.“

Zábavná challenge spojuje herní kulturu s modelem Kia EV6 GT

Schopnost zachovat si ‚tilt-proof‘ přístup je součástí celé herní kultury. Ve hrách, jako je League of Legends, vzbuzujících v hráčích zuřivost a vášeň, je těžké zachovat si chladnou hlavu. Ve snaze podpořit sportovní chování byl ve hře zaveden systém, kdy hráči mohou své kolegy z týmu označovat jako ‚tilt-proof‘ (přibl. ‚nevyprovokovatelný‘). Za každý posun vzhůru v tomto hodnocení pak hráči dostávají herní odměny. Zisk ocenění ‚tilt-proof‘ je nejen známkou dobrého sportovního chování, ale i příjemnou odměnou pro samotné hráče, kteří si dokáží zachovat chladnou hlavu.

Ačkoli se žádnému z účastníků této výzvy Kia nepodařilo zachovat zcela chladnou hlavu, mohli na vlastní kůži poznat, jakými schopnostmi EV6 GT disponuje.

„Tato kampaň je skvělou příležitostí ke spojení dvou koncepcí dohromady: přístupu ‚tilt-proof‘, který se odkazuje na naši partnerskou spolupráci s mistrovstvím League of Legends EMEA Championship, a našeho ‚Sportovního auta roku 2023‘,“ uvedl David Hilbert, marketingový ředitel společnosti Kia Europe. „Touto výzvou, v níž účastníci měli absolvovat jízdu v EV6 GT, aniž by ‚ztratili hlavu‘, jsme chtěli poukázat na zábavné a dynamické jízdní schopnosti EV6 GT. Již to, že se každý z nich nechal ‚vyprovokovat‘, názorně ukazuje, co EV6 GT dokáže nabídnout – opojnou a mimořádně dynamickou jízdu.“

Kia je hlavním partnerem mistrovství League of Legends EMEA Championship

Videa jsou nejnovějším přírůstkem ze série klipů na oslavu partnerské spolupráce Kia s mistrovstvím League of Legends EMEA Championship (LEC). Z předchozích kampaní jmenujme „Stay True to Your Lane (Drž se své linky)“ nebo #LegendsGoElectric.

Informace o modelu Kia EV6 GT

Kia EV6 GT, letošní držitel titulu Sportovní auto roku v soutěži Světové auto roku 2023, je vysoce výkonný čistě elektrický crossover spojující opojné jízdní schopnosti s luxusním pohodlím a pozoruhodným reálným dojezdem. Zájemci o vůz s nejvyšší rychlostí 260 km/h a čistě elektrickým dojezdem (AER) až 424 km tak nemusejí volit mezi jízdními schopnostmi a praktičností. Jízdní dynamika se opírá o systémový výkon 430 kW (585 koní), díky němuž vůz akceleruje z místa na 100 km/h za 3,5 sekundy.

Výzva Kia Tilt-Proof Challenge se pořádala na uzavřeném okruhu s profesionálním jezdcem. Sledujícím nedoporučujeme tento pokus opakovat.

Sledujte Kia na Twitteru @KIACzech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama