Výsledky honor systému?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Výsledky honor systému?

Výsledky honor systému?

derk

derk

10. 10. 2012 07:04

Je to již týden, co byl spuštěn honor systém, jaký má vliv na hráče?

Reklama
Riot se s námi podělil o oficiální statistiku. Nutno říci, že to opravdu vypadá na dobrý tah. Jak už se říkalo se zavedením systém, Riot se pomocí tohoto experimentu pokusil na problémové hráče místo trestem zapůsobit "odměnou", stejně tak i na ostatní hráče. Tribunal moc nefungoval, ať už to bylo kvůli malé ochotě hráčů a nebo velkému množství reportovaných hráčů. 

Honor systém se však setkal s ohromným úspěchem hned první týden. Jde hlavně o to, že jsou lidé odměněni na základně slušného chování, místo toho aby byli potrestáni za chování špatné. Hlavním bodem bylo to, aby se neutrální hráči posunuli spíše do té pozitivně naladěné skupiny, protože to pro ně bude jednodušší (stačí se chovat slušně). A pojďme se podívat už na ty konkrétní čísla - konkrétně to, o kolik procent se snížil počet reportů v určité kategorii:

Reporty ze "Negative Attitude": -29% v normálech,

-11%

v rankedech.

Reporty za "Offensive Language": -35% v normálech, -20% v rankedech

Reporty za "Verbal Abuse": -41% v normálech, -17% v rankedech

Mnoho lidé se na začátku bálu toho, že se bude s Honorem obchodovat a známí si jej budou vyměňovat mezi sebou. Riot s tím však počítal a zavedl několik ochranných prvků, které mohou viníky najít a potrestat. Zatím se to víceméně daří protože podle Riotu s Honorem "obchoduje" méně než procento všech hráčů.

Byla to určitě skvělá myšlenka, a i z vlastního úhlu pohledu musím říci, že potkávám hráče daleko slušnější a přátelštější. Uvidíme co bude dál, třeba nás Riot překvapí a zahrne ty "nejférovější a nejoblíbenější" hráče i nějakým skinem nebo IPčkama.

Celý článek ZDE (hlavně prevence obchodování).

Jaké máte vy zkušenosti s Honor systémem? Všimli jste si nějaké změny v chování hráčů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama