Vše o šampionech - vývoj, reworky, noví šampioni
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Vše o šampionech - vývoj, reworky, noví šampioni

Vše o šampionech - vývoj, reworky, noví šampioni

derk

derk

3. 12. 2013 12:03

Hlavní designér Morello se rozhovořil o vývoji vydávání nových šampionů a také o tom, že se v současné době zaměří spíše na reworky. Uvnitř najdete více.

Reklama

V roce 2012 bylo vydáno 19 nových šampionů, tento rok to bylo zatím pouze 7. Ještě se očekává Yasuo, který by měl být v roce 2013 posledním nově vydaným šampionem. Je vidět sestupná tendence ve vydávání nových šampionů a to je nejspíše dobře. Kdyby se letos vydalo stejně jako minulý rok - tedy 19 šampionů, bylo by jich nyní ve hře dokonce 128. Hlavní designér Riotu Morello se rozhodl toto téma rozebrat více do hloubky, uvést důvody proč to tak je a také zmínit, kteří šampioni se mohou těšit na rework anebo visual update.

Podle jeho slov je v současné době ve hře sice poměrně velké množství šampionů, mnoho z nich se ale používá velice málo. Lepší možností je proto místo bezhlavého vydávání nových šampionů zaměřit se na ty starší, které pravidelně nevídáme a věnovat jim péči, kterou si zaslouží. Dalším pozitivem je to, že méně nových šampionů zvyšuje jejich kvalitu, protože má celý designérský tým více času na jejich přípravu. Což je vidět i na šampionech v tomto roce - krom toho, že mají vždy zajímavý kit, byl jejich příchod spojen s propracovaným teaserem a příběhem, a stejně tak se jejich oading screen dostal na zcela jinou úroveň než jsme byli zvyklí.

Připomeňme si, kteří šampioni byli v roce 2013 vydáni

 Aatrox

 Jinx

 Lissandra

 Lucian

 Quinn

 Thresh

 Zac

Prakticky všichni z těchto šampionů krom Quinn se aktivně hrají a celou dobu hráli. Jinx a Lucian jsou v současné metě jedni z nejsilnějších marksmanů, Aatrox patří mezi nejsilnějších junglery, Lissandra se Zacem mezi nejsilnější topaře a Thresh zase mezi supporty. 

Vše o šampionech - vývoj, reworky, noví šampioni

Riot také odvedl skvělou práci v představování nových šampionů. Vzpomeňte si na tento článek , kde Ezreal popisuje své průzkumné cesty po Runeteře a všímá si podobných nákresů na jednotlivých předmětech z různých dob a různých oblastí, který značil příchod Aatroxe. Anebo si vzpomeňte na skvělé video, které předcházelo Jinx.

Plánované reworky a VU

Morello také píše o tom, že Riot zdvojnásobil své úsilí na frontě reworků a visual updatů starších šampionů. Je několik týmů, které vždy pracují na jednom anebo dvou šampionech současně. Příští rok uvidíme podobné množství nových šampionů jako letos a ani v budoucnu by to nemělo být více než 5-10 nových šampionů ročně. Navíc ale uvidíme ještě větší množství reworků. Nedávno to byla Sivir a Heimerdinger, kterým oba reworky velmi pomohly, více v tomto článku . Poté to byl Nasus. Posledních pár týdnů se mluvilo o připravovaném reworku Xeratha a Skarnera a to není všechno.

 Shaco

Oblíbeného i nenáviděného šaška čeká v příštím roce rework, který by měl Shacovi odstranit jeho perma slow a zároveň jej více přizpůsobit metagame. Největší plány má ale Morello s jeho ultimátkou, která by měla být cituji: "Awesomely insane" (úchvatně ztřeštěná).

 Poppy

Yordlici zůstane zcela jistě přiražení na zeď, zbytek jejích schopností si ale dost možná projde velkou změnou. Morello nevyloučil ani to, že by se z Poppy mohl stát tank.

 Darius

O tomto reworku Morello moc neprozradil, zmínil jen to, že testy probíhají již v současné době a dost možná se změněný Darius již brzy objeví na PBE.

 Urgot

O tomto reworku se mluvilo již na začátku roku 2013. Morello přiznává, že tomu tak bylo, zároveň ale vysvětluje, že vybalancovat tak specifického šampiona při vývoji hry není tak jednoduché. U Urgota se můžeme těšit na kompletní vizuální update i rework.

 Warwick

Tento šampion si zažil slávu v začátcích hry. Poslední rok, možná dva, je však velmi málo pickovaný a hraný šampion. Warwicka čeká podobně jako Urgota velký rework a již příští rok bychom ho mohli vidět i na vrcholu kompetitivní scény.

A co vy? Jste rádi, že vychází méně šampionů a že se chystají reworky?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama