Vítejte v jungli! Díl šestý
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Vítejte v jungli! Díl šestý

Vítejte v jungli! Díl šestý

fof0t

fof0t

18. 8. 2012 09:42

Techniky, které ocení nejenom jungleři. Autoattack reset, užitečné klávesové zkratky a smartcasting.

Reklama

Autoattack reset

Někteří hrdinové mají skill, který při použití nějak obohatí následující autoattack. Příklady jsou Trundlův Rabid Bite (Q), Shyvanin Twin Bite (Q), Blitzcrankův Power Fist (E), Jaxův Empower (W) nebo Garenův Decisive Strike (Q). Aktivování takového skillu resetuje váš právě prováděný autoattack. V praxi se toho využívá na maximalizaci damage v co nejkratším čase. Podívejme se na video.

Shyvana dá klasický autoattack a hned poté co cíl dostane damage aktivuje Twin Bite. Výsledkem je, že cíl dostane 2 rychlé autoattacky s téměř nulovým zpožděním mezi sebou – normální autoattack a autoattack obohacený o skill. V našem případě Shyvanin Twin Bite, jak název napovídá, autoattackuje dvakrát. Proto byl nepřátelský ward okamžitě zničen.

Používání této techniky vám zvýší damage za kratší časový úsek. V lese jsou hrdinové, kteří mají výrazně zrychlené junglení používáním autoattack resetu. Hlavním zástupcem je Trundle s Rabid Bitem (Q) jako hlavním farmícím skillem.

Timestamp

Kontrola draka a Barona je důležitou podmínkou k úspěchu v každé hře. Ne pokaždé si však zapamatujete napsat, kdy jste danou bestii složili. Hra do chatu hlásí, kým byl drak/Baron zabit (pokud na tento akt máte vizi) a tak jediné co stačí udělat je zapnout zobrazování času k jednotlivým zprávám v ingame chatu. Tuto vlastnost najdete pomocí ESC -> More Options -> Show Timestamps.

Pokud tedy zapomenete napsat, kdy se zrodí další drak, stačí se podívat do chatu na čas, kdy byl zabit drak předchozí a přičíst tradičních 6 minut.

S tím souvisí užitečná klávesová zkratka „Y“. Podržením tohoto tlačítka se vám zobrazí delší historie chatu. Všechny zapsané časy včetně těch, které za vás napsala hra, tam pohodlně najdete.

Level-up skillu

Kombinací klávesy CTRL +příslušného skillu (Q/W/E/R) můžete, okamžitě při získání levelu a bez kliknutí myši na „+“, vložit dovednostní bod do daného skillu. Pokud tedy právě probíhá teamfight a vy dostanete level, můžete zvýšit skill pohodlně klávesnicí, zatímco myš máte volnou na pohyb a targetovaní protivníků. Následující video kromě úžasné spolupráce demonstruje důležitost rychlého vybrání skillu při současném 100% positioningu volnou myší.

Dobrým zvykem je nevybírat skill hned na fontáně, ale přizpůsobit výběr skillu dění na mapě. Jestliže například hrajete jungle Nunu a váš tým provádí level 1 invazi do nepřátelské jungle, čekáte zda narazíte na protivníka. Pokud se tak nestane, vezmete Consume (Q) pro rychlé junglení a farmíte si. Pokud ale na nepřítele narazíte, okamžite levelujete CTRL + E Ice Blast a házíte jej.

Většina CC skillů, však není vhodná na farmení v jungli a proto si vždy rozmyslete, zda vám first blood stojí za (u některých hrdinů VÝRAZNĚ) zpomalené junglení. Odpověď většinou závisí na tom, zda hrajete SoloQ nebo premade team. Pokud vezmete na levelu 1 například za Nautila Dredge Line (Q), tak blue buff bez opravdu silného pullu nezabijete. Podobně je na tom Amumu s Bandage Tossem (Q), Shen s Shadow Dashem (E), Udyr s Bear Stance (E) nebo Maokai s Twisted Advance (W). I přesto, že zajistíte při invazi kill, tak obdržené zkušenosti nepřesáhnou ani čtvrtinu levelu. Je proto potřeba komunikovat s týmem, že potřebujete opravdu silný pull. Druhou alternativou je chvilku posedět na lajně s vaším midařem a jen sbírat zkušenosti ze zabitých creepů pro tolik důležitý level 2 a farmící skill. Ani jedna z možností se však většinou nesetká s pochopením vašich spoluhráčů v soloQ, kteří hrají často na sebe a pokud by kvůli vám měli ztratit nějaké creepy na lajně nebo nedej bože se o ně podělit, tak radši budou psát do all chatu „REPORT TRASH JUNGLER“ a vesele ignorovat fakt, že právě díky vám first blood mají.

Self-cast

Skilly, které můžete použít na sebe a zároveň na spoluhráče (většina healů a různých štítů – Lee Sinův Safeguard (W), Morganin Black Shield (E), Taricův Heal (Q) nebo třeba Nunův Bloodboil (W)) se dají použít na sebe kombinací kláves ALT + daný skill (Q/W/E/R). Účelem je, jako u všech klávesových zkratek, přenést úkony z myši na klávesnici, kde se dají vykonat rychleji. Zatímco myši zůstává na starosti pouze to nejdůležitější  - vlastní positioning a targetování protivníků.  

Smartcast

Smartcast je defaultně nastavený na kombinaci kláves Shift + daný skill/summoner spell (Q/W/E/R/D/F). Pro jednodušší používání doporučuji přenastavit smartcast na základní klávesy, aby nebylo potřeba držet Shift.

Použitím smartcastu můžete používat skilly rychleji a také je budete mít k dispozici častěji po uběhnutí cooldownu. Vaše reakce budou rychlejší a plynulejší. Používání smartcastu je obzvláště užitečné na hrdinech, kteří mají nízké cooldowny (Ryze, Ezreal), protože můžete točit spelly rychleji.

Chvilku trvá než si na smartcast zvyknete. Některé skilly je s ním složité používat (Anivia Wall (W), Veigar Stun (E)), proto si někteří hráči tyto skilly nastavují na defaultní používání, tak aby viděli, kde přesně zeď/stun položí. Určitě je potřeba zmínit, že malá část top hráčů smartcast nepoužívá vůbec. Pokud si chcete smartcast zkusit, doporučuji začít s Ryzem, který má všechny skilly single target a rychlost provedení komba (Q-W-E-Q) je jasně rozlišitelná při použití smartcastu a bez něj.

Děkuji za přečtení a těším se na vás u příštího dílu, který vyjde do pár dnů. Už teď vás můžu navnadit, že se bude jednat o speciální guide na mého nejhranějšího junglera – Nocturna. Takže u dalšího dílu na viděnou!Odkazy na předchozí díly:ÚvodVýběr hrdiny, run a masteriesPravidla jungleTrasyItemy

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama