Vitality mají konečně supertým, těžký start do sezóny zažívají Fnatic
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Vitality mají konečně supertým, těžký start do sezóny zažívají Fnatic

Vitality mají konečně supertým, těžký start do sezóny zažívají Fnatic

Reibl

Reibl

24. 1. 2023 13:00

Neon na špičce tabulky, Astralis zase poslední.

Reklama

První týden LEC je za námi a my už žhavíme jednu přehnanou reakci za druhou. Vitality mají supertým, G2 vyhrají Worlds a Fnatic se opět trápí. Jak dopadlo prvních 15 her nové sezóny?

Vitality mají konečně sehraný tým

Loňské výkony Vitality se nedají popsat jinak než jako zklamání. Jako noc a den nyní působí rozdíl ve výkonech, které tým předvedl v prvních dnech letošní sezóny. Východní duo Photon a Bo tahá horní část mapy, Kaiser s Neonem si rozumí na botu a Perkzův Ryze je stále špatný. I tak si Vitality připsali výhru nad Fnatic, Heretics a MAD Lions.

V obdobně optimistické náladě působí hráči G2. Výhra nad XL byla povinností, kdežto duel s Fnatic zaváněl dlouholetou rivalitou. Jenže pak Hans Sama vzal Dravena a v osmé minutě po několika killech kupoval Kraken Slayer. G2 přejeli své soupeře a zejména Fnatic. Naváží na formu z roku 2019? To ukáže až čas.

Někde pod touto dvojicí nalezneme KOI a MAD Lions. Historicky silné výkony Rogue (nyní KOI) ze základní Bo1 části se zřejmě budou opakovat. Ačkoliv celek padl proti Fnatic, stále je jednu výhru od špičky tabulky.

České diváky můžou těšit i výkony MAD Lions. Carzzy měl proti sobě lehčí soupeře v podobě SK Gaming a Astralis, přesto jeho forma dávala vzpomenout na doby, kdy kudrnatý mladík vyhrál dva splity s touto organizací.

Těžký start Fnatic a stejná jména na konci tabulky

Fnatic měli papírově snad nejtěžší možný rozvrh. Hra proti Vitality sice vypadala nadějně, bohužel se Neonovi podařilo Rekklesův tým porazit. Proti G2 to byla katastrofa na botu, která se postupně nabalovala. Chuť si Humanoid spravil až proti KOI. Důležitá výhra na konci prvního týdne jistě trochu napravila morálku a sebedůvěru týmu.

A koho vidíme na posledních příčkách? Astralis se opět nedaří, BDS, Heretics a SK Gaming si navzájem sebrali jednu hru. O nejhorších týmech LEC bude zřejmě jasno. Dvě z těchto organizací nepostoupí do Bo3 duelů.

Vitality mají konečně supertým, těžký start do sezóny zažívají Fnatic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama