Velký úspěch české League of Legends scény, eSuba postupuje do hlavní části EMEA Masters
i Zdroj: LoL Esports
eSport League of Legends Článek Velký úspěch české League of Legends scény, eSuba postupuje do hlavní části EMEA Masters

Velký úspěch české League of Legends scény, eSuba postupuje do hlavní části EMEA Masters

Reibl

Reibl

7. 4. 2023 19:38

Česká scéna může slavit. Po několika letech podprůměrných výsledků a nešťastných losů v mezinárodních turnajích konečně domácí celek postoupil z play-in části do hlavních skupin. eSuba navíc dokázala ovládnout svoji skupinu a porazit mistra z Worlds.

Reklama

Do EMEA Masters vstoupily dva české celky. Entropiq jako vítězové domácí soutěže v základní skupině play-in urvali jen jedinou výhru a turnaj tak pro ně rychle skončil. eSuba ale reprezentovala mnohem lépe a svoji skupinu vyhrála se skóre 5-1. Pro postup do hlavní části turnaje stačilo zvládnout Bo3 sérii, kde tým narazil na turecké soupeře Papara SuperMassive.

Turecko do začátku letošního roku patřilo mezi regiony s přímým postupem na Worlds. Právě SuperMassive se na šampionát i MSI několikrát podívali. Rozšíření evropských regionálních o Turecko ale znamenalo, že týmy z této země pojedou právě na EMEA Masters.

Papara SuperMassive se světovým šampionem Haru v jungli překvapivě neovládli skupinu B a los jim nadělil právě eSubu. Bo3 duel začal lépe pro turecký tým, který v úvodní části hry získal náskok, který byl nad síly českého mužstva.

Druhá hra ale probíhala opačně a eSuba si nejen připisovala narůstající výkon, marksman DANY dokonce navyšuje svůj počet pentakillů o jeden další.

Rozhodující hra připomínala tu první, avšak s obrácenými stranami. Scalující Gankplank v podání Bobisty si připsal hned na úvod několik killů a nezastavitelný Warszi na Viktorovi tahal modrou krev napříč hlavní části turnaje. Dílo bylo dokonáno a eSuba si připisuje velký úspěch.

V době psaní článku nejsou hlavní skupiny zatím rozlosovány, nicméně eSuba může narazit na akademii SK Gaming, Heretics nebo dvojici dalších tureckých celků.

Skupinová část začíná 11. dubna, následovat bude Bo5 playoffs. EMEA Masters vyvrcholí 29. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama