V challengeru dominuje jeden neobvyklý support, drží si winrate téměř 58%
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek V challengeru dominuje jeden neobvyklý support, drží si winrate téměř 58%

V challengeru dominuje jeden neobvyklý support, drží si winrate téměř 58%

Giry

Giry

6. 2. 2023 17:00

Profesionální scénu provázeli poslední týdny marksmani, je nyní čas na mágy?

Reklama

V posledních týdnech se nám na profesionální scéně představili opravdu neobvyklí supporti, hráči si do této role totiž často vybírali marksmany jako Ashe, Jhina, Caitlyn, Twitche nebo Kalistu.

V nejvyšších příčkách soloQ ale nyní dominuje jiný support. Podle webu u.gg dokázal v challengeru vyhrát Vel’Koz 57,6% všech her. Je ale možné, že za tuto statistiku může relativně malý počet her, hráči si ho v současné aktualizaci vybrali jako supporta pouze k 375 zápasům. Šampioni s podobným stylem hraní se umístili ještě na osmé a dvanácté příčce (Xerath a Brand).

V challengeru dominuje jeden neobvyklý support, drží si winrate téměř 58%

Vel’Koz dominuje hlavně díky nepříjemnému poku ve fázi na linkách. Velká range udrží nepřátele daleko od farmy a nízké ceny schopností zase zařídí, že může věděc z Voidu pálit jednu střelu za druhou. True damage z pasivky využije Vel’Koz v pozdější fázi hry, a dokáže tak ničit tanky nepřátelského týmu z bezpečné vzdálenosti.

Zajímavé je, že se Vel’Koz dere do popředí, i když nedostal v poslední době žádný buff. Posledními změnami si prošel loni v květnu, když se mu upravovaly některé základní statistiky jako HP, armor nebo magic resist. Meta v nejvyšších příčkách soloQ je nyní zkrátka nakloněna supportům, jejichž největší zbraní je poke.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama