Týden v LCK: korejský supertým zdecimoval Fakera, Západu posílá jasný vzkaz
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Týden v LCK: korejský supertým zdecimoval Fakera, Západu posílá jasný vzkaz

Týden v LCK: korejský supertým zdecimoval Fakera, Západu posílá jasný vzkaz

Nicolas

Nicolas

2. 8. 2022 14:00

Shrnutí sedmého hracího týdne jihokorejské LCK

Reklama

Ačkoliv rubrika “Týden v LCK” poslední týdny zaostávala, přehledné informace o jihokorejské lize LCK se vrací – a to s pořádnou hordou novinek. Na korejské scéně totiž od začátku letního splitu doslova řádí tým, který v jarní polovině působil kostrbatě a nekonzistentně. 

Bývalí světoví šampioni, Damwon KIA, si odnáší potupnou porážku ze strany KT Rolster a bývalý Fakerův spoluhráč se mu v tabulce se svým novým týmem lepí na paty!

Gen.G (konečně) naplňují svůj potenciál

Na začátku letošního roku, před startem jarního splitu v LCK, jsme mluvili o týmu Gen.G jako o týmu narvaném hvězdnými hráči. Celek byl většinou analytiků označen za Supertým a složení Doran, Peanut, Chovy, Ruler a Lehends utvářelo dojem, že se možná dočkáme nového šampiona Korejské ligy. Začátky ale byly poměrně krušné – první hrací týdny jarního splitu nepřinášely nic převratného, dvojice Peanut a Chovy byla kritizována za nedostatečnou spolupráci a Doran na topu sloužil poměrně dlouhou dobu jako vyslovený meme. V polovině jarního splitu se Gen.G zlepšili, vyhoupli se na vrchol tabulky za legendárními T1 a později se s nimi v playoffs utkali ve finále o reprezentaci Korejského regionu na MSI 2022.

Týden v LCK: korejský supertým zdecimoval Fakera, Západu posílá jasný vzkaz

Chovy, midlaner týmu, se po skončení MSI nechal slyšet, že výkon jeho kolegů z T1 na mezinárodní stage, mu zanechal hořkost v ústech. Rozhodl se se svým týmem aktivně trénovat během pauzy mezi splity a jeho cílem je údajně ukázat opravdovou sílu Jihokorejského regionu na Worlds 2022 – které se nám nezadržitelně blíží. Rovněž prohlásil, že respektuje západní týmy, ale je ochoten udělat všechno pro to, aby zvítězil.

Je pro mě absolutně frustrující prohrávat. Předchozí porážky mě pouze naplnily větší chutí vítězit.

Momentálně Gen.G sedí na samém vrcholu tabulky LCK a toto pondělí dokonce přejeli Fakerovy svěřence T1 – poměrem 2:0 a s neočekávanou agresí.

Damwon KIA zažívají potupnou porážku

Bývalí světoví šampioni, DK, se nacházejí na třetím místě tabulky, za výše zmíněnými giganty Gen.G a T1. Jejich výkony se zatím dají popsat jako dobré, ale nekonzistentní. Během šestého hracího týdne zdecimovali tým Nongshim RedForce, o den později však prohrávají proti DRX, jednomu z nejníže položených týmů v LCK. Stejná nekonzistence se objevuje týden, co týden – ani dnešek tomu nebude výjimkou. Damwon KIA totiž na základě příšerných makro-strategických rozhodnutí prohrávají proti celku KT Rolster. 

Porážka byla o to potupnější, když si hráči DK uvědomili, že v early a midgame fázi her vedli o stovky a tisíce goldů. Klíčem k úspěchu pro KT Rolster se stal především marksman Aiming, se svou Zeri. Mistři světa roku 2020 tentokrát opravdu přestřelili a pokud uvažují nad účastí na světovém šampionátu letošního roku, bude macro jedna z věcí, kterou budou muset skutečně vypilovat.

Týden v LCK: korejský supertým zdecimoval Fakera, Západu posílá jasný vzkaz

Tabulka ligy po sedmém hracím týdnu jihokorejské LCK.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama