Turnaj v LoL a TFT v Saúdské Arábii potvrzen, Riot rozšiřuje působnost na Střední východ
i Zdroj: Riot Games
eSport League of Legends Článek Turnaj v LoL a TFT v Saúdské Arábii potvrzen, Riot rozšiřuje působnost na Střední východ

Turnaj v LoL a TFT v Saúdské Arábii potvrzen, Riot rozšiřuje působnost na Střední východ

Giry

Giry

31. 3. 2024 18:01

Tento rok se mohou hráči z arabské části světa těšit na spoustu novinek. Těmi největšími jsou velký turnaj v Rijádu a také vlastní server pro svůj region.

Reklama

Turnaj EWC (Esports World Cup) v Saúdské Arábii, o kterém jsme se poprvé dozvěděli na začátku roku, se skutečně uskuteční. Konkrétní datum zatím neznáme, víme však, že proběhne někdy během léta. Diváci se mohou těšit na souboj v League of Legends, Teamfight Tactics a dalších esportových titulech.

Riot se od tohoto turnaje do určité míry distancuje. I když pořádání povolil a přizpůsobí mu časový harmonogram pravidelných lig v různých regionech světa, nebude se podílet na produkci a nebude vybírat týmy a hráče, které se EWC zúčastní. Tyto účastníky si pořadatelé sami pozvou, dosud však žádného neoznámili.

Riot na svém webu napsal, proč se rozhodl povolit velký turnaj v Saúdské Arábii. Hráči z tohoto koutu světa nemají příliš možností vidět na živo světové týmy v akci. Zároveň chtějí pomoct účastnícím se týmům s finanční situací (lze předpokládat, že jen za účast dostanou od pořadatelů týmy i hráči výraznou finanční injekci).

Hráči z regionu MENA (Middle East and North Africa) navíc v létě tohoto roku dostanou vlastní server a League of Legends bude nově lokalizováno do Arabštiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama